18 / 05 / 2024

Sütaş, 3. entegre tesisin temelini yıl sonunda atacak!

Sütaş, 3. entegre tesisin temelini yıl sonunda atacak!

Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, Karacabey ve Aksaray'ın ardından üçüncü entegre tesisin temelini yıl sonundan önce atmak istediklerini söyledi



Karacabey'in ardından Kasım ayında 100 milyon lira yatırım yaparak Aksaray entregre tesislerini faaliyete geçiren Sütaş, yeni yatırım hazırlığında.

OTTAN SOFRAYA ZİNCİR

Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, bu yıl üçüncü entegre sütçülük merkezinin de kararını verip, yıl sonundan önce temelini atmak istediklerini söyledi. Bütün tesislerini, ottan sofraya süt değer zincirini yönetebilme anlayışıyla kurduklarını ifade eden Yılmaz, "Okul, damızlık çiftliği, yem fabrikası, süt fabrikası, geri dönüşüm tesisleri hep beraber entegre yatırımlar. Bu yıl Karacabey ve Aksaray'daki tesisleri genişleteceğiz" dedi. Sütaş'ın 35. yılını kutladığı 2010 yılında yüzde 25 büyüdüğünü belirten Yılmaz, şirketin yılı 1 milyar lira ciroyla kapatarak, pazar liderliğini koruduğunu kaydetti. Türkiye'de süt üretiminin de tüketiminin de yetersiz olduğunu dile getiren Yılmaz şöyle konuştu: "Dünyada kişi başına süt ve süt ürünleri tüketimi 300, Türkiye'de 150 litre. Biz yolun yarısındayız. Kalkınmak için daha çok süt tüketmeliyiz."
Habertürk


Geri Dön