30 / 04 / 2024

Sütaş Aksaray'a 20 milyon dolarlık çiflik inşa ediyor

Sütaş Aksaray'a 20 milyon dolarlık çiflik inşa ediyor

Sütaş Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Ulukaya, Aksaray'a 20 milyon dolar tutarında iki yeni yatırım daha yaptıklarının bildirdi



Ulukaya, inşaatı devam eden bin 500 büyük baş hayvan kapasiteli çiftliğin Mayıs ayında tamamlanacağını, 500 dekar alanda da bin 500 hayvan kapasiteli 2. çiftlik inşaatının da yakında başlayacağını ifade etti.

Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu, AK Parti Aksaray Milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun, Ruhi Açıkgöz, İlknur İnceöz, Belediye Başkanı Nevzat Palta, AK Parti İl Başkanı Latif Ağır, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile birlikte Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Sütaş Aksaray Fabrikası'nı ziyaret etti.

Sütaş Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Ulukaya ve Sütaş Aksaray Süt Fabrikası Müdürü Emin Çolakoğlu tarafından karşılanan Alimoğlu ve beraberindeki heyet, fabrika hakkında bilgi alarak 50 başlık eğitim çiftçiliği ile inşaat çalışmaları devam eden bin 500 başlık çiftlik inşaatında incelemelerde bulundu.

Sütaş'ın Aksaray'da süt hayvancılığı eğitim merkezi ve uygulama çiftliği, damızlık geliştirme merkezi ve yem fabrikası ile entegre bir yatırım olduğunu ifade eden Ulukaya, Aksaray Orta Anadolu Sütçülük ve Hayvancılık Projesi kapsamında Aksaray'daki yatırımların planlı bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Ulukaya, 170 hektar üzerinde bin 500 başlık çiftliğin Mayıs ayında devreye gireceğini, 500 hektar alanda da bin 500 başlık ikinci çiftlik inşaatına önümüzdeki günlerde başlayacaklarını, Sütaş'ın iki yatırım tutarının yaklaşık 20 milyon dolar olacağını bildirdi.Günlük bin 400 ton süt işleme kapasitesi olan Sütaş Aksaray Fabrikası'nın halen günlük 540 ton süt işleyerek yüzde 40 kapasite ile çalıştığını anlatan Ulukaya, Sütaş Aksaray Fabrikası'nda çalışan sayısın 500'e ulaştığını yeni yatırımlarında devreye girmesiyle çalışan sayısının daha da artacağını söyledi.

Aksaray Valisi Alimoğlu, Sütaş'ın Aksaray'ın tarım ve hayvancılığının daha da gelişmesi için önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.

Sütaş ve Aksaray'a yatırım yapan diğer müteşebbisler için Aksaray'a yatırım yapmanın çok önemli avantajlar sağladığına dikkati çeken Alimoğlu,
"Aksaray yatırım için en ideal imkanları sunuyor. Coğrafi konumu, hava ve deniz limanlarına yakınlığı, teşvik ve diğer yerel imkanların yatırımcıya sunulması Aksaray'ı bir cazibe merkezi haline getiriyor. Biz milletvekillerimizle, belediye başkanımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve Aksaraylılar olarak Aksaray'da yatırım yapan bütün müteşebbislerimizin yanındayız. Onlara her türlü kolaylığı sağlıyoruz" dedi.
AA


Geri Dön