02 / 05 / 2024

Sütlüce cazibe merkezi haline geldi!

Sütlüce cazibe merkezi haline geldi!

Sütlüce, önce devlet eliyle ardından özel sektörün girişimleriyle cezbedici bir merkez haline dönüşüyor. yatırımcıların yeni gözdesi olan Sütlüce 10 yılda değişime uğradı.



TAKSİM, Eminönü, Eyüp ve Kağıthane gibi semtlere yakınlığı ve kıyı bandında yer almasından dolayı hem yerleşmeyi düşünenlerin, hem de yatırımcıların yeni gözdesi olan Sütlüce 10 yıl içinde büyük bir değişime uğradı. 


YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR 

8 yıldır Haliç Kongre Merkezi'ne de ev sahipliği yapan semtte ticari, otel ve konut yatırımları hızla devam ediyor. Fatih Sultan Mehmet'ten Ticaret'e, Bilgi Üniversitesi'nden Haliç'e 6 üniversitenin yerleşkelerinin konumlandığı Sütlüce'de kongre turizminin öne çıkmasıyla birlikte otel yatırımları da hız kazandı.Amplio imzalı hizmete giren ve Miniatürk'e komşu olan Haliç'in ilk markalı otel yatırımı Hilton Gardenlnnlstanbul Golden Horn'dan sonra Movenpick,Lazzoni, Clarion Motel Golden Horn ve Maksem'in butik otelleri hizmete girdi. Ayrıca Manesol Grup, Açıkel Grup gibi yerli yatırımcılar da bölgede değeri 500 milyon lirayı bulan otel yatırımdan bulundu. 


ULAŞIMI ÇOK KOLAY 

Sütüce; E-5 karayolu'na, Metrobüs duraklarına, Beşiktaş - Kağıthane Tünel bağlantısına yakınlığı ile de yatırımcıların iştahını kabartıyor. Ayrıca küçük de olsa iskelesinden sağlanan deniz ulaşımı ile diğer sahil ilçelerine bağlantı kurulabiliyor. İBB'nin gündeminde olan Eyüp - Sütlüce Teleferik projesi ise yeni ulaşım yatırımları arasında yer alıyor.


Neler Yapılıyor?


Sütlüce'de yaşanan değişiklikte Miniaturk ve mezhaba alanı yerine yapılan dev kongre merkezinin büyük rolü var. Özellikle Haliç Kongre Merkezi 'nden Kağıthane 'ye uzanan yol boyunca arka arkaya residans, otel ve iş merkezi inşaatlarının başladığı bölge çekim merkezine dönüşmüş durumda. ¦ Bu yıl  TOKİ  ve Beyoğlu Belediyesi işbirliğiyle İstanbul Beyoğlu Sütlüce'de 397 adet konut, 16 dükkan ve külliyeden oluşan yeni bir proje hayata geçiriliyor. 


Örnektepe - Sütlüce bölgesindeki toplam 28 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilmesi planlanan dönüşümde adım adım ilerleniyor.


Alibeyköy'de"Haliç manzaralı"diye pazarlanan birçok lüks konut projesi için sınır geldi. Plan değişikliği ile mahallerin Haliç'i gören cephelerinde arsa üzerine yapılacak inşaatın taban oturum alanının oranı 0.40'tan 0.56'ya çıkarılıp kat yüksekliği de 7'ye indirildi. 


Bu arada Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından İstanbul Beyoğlu'da hayata geçen 40 milyon TL'lik projede Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başladı. Projenin ihalesi 15 Mart'ta gerçekleşecek.


TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, bölgedeki yapıların yaşlı olduğuna dikkat çekerek, dönüşümün yeni adresinin Sütlüce olacağını belirtti. Beyoğlu, Eyüp ve Kağıthane'deki hızlı dönüşüme dikkat çeken Maya, "Arsalar için istenen rakamlar epey yüksek. Diğer taraftan arsa kısırı ve yerleşik alan olması nedeniyle Sütlüce'de kentsel dönüşüm kapsamında gelişmeler olacaktır" değerlendirmesinde bulundu. 


ARSA FİYATLARI YÜKSELİYOR 

Bölgede faaliyet gösteren emlakçılar ise NEF gibi markalı konut firmalarının bölgeyi yakın takibe aldıklarını ve üretime başladıklarını, yabancı yatırımcıların da otel projelerinin yanında arsa için araştırma yaptığını dile getiriyor. Arsaların birim metrekare fiyatları ise 10 bin liranın üzerine çıkmış durumda. 


FİYATLAR ne kadar? 


Bölgede krediye uygun sıfır, 2+1 'den oluşan 85-95 metrekare büyüklükteki evler 7 yıl önce 140-155 bin liradan atılırken bugün ortalama 500 bin liradan alıcı bekliyor. 3+1 tipi daireler İse2010 yılında 170-180 bin liradan satılırken bugün ortalama 650 bin liradan alıcı bekliyor. Bölgedeki en düşük kira değeri ise nitelikli konutlarda bin 100 liradan başlıyor.Ticari alanlarda da 7 yıllık değerleme oranı minimum yüzde 150'yi aştı. Sahil tarafında arsaların metrekare fiyatı 7 yıl önce 2-3 bin liradan hesaplanırken, şu anda 10 bin liraya bulmak mümkün görünmüyor.


Güneş


Geri Dön