22 / 05 / 2024

Suudi Prens Alsaud: Mütekabiliyet çıkarsa yatırım gelir!

Suudi Prens Alsaud: Mütekabiliyet çıkarsa yatırım gelir!

Körfez'de merakla beklenen mütekabiliyet hakkında konuşan Suudi Arabistan Prensi Mansour Alsaud, gayrimenkulde yatırımların artabileceğini söyledi



Kraliyet ailesi üyelerinden Suudi Arabistan Prensi Mansour bin Muguren bin Abdulaziz Alsaud 2. Boğaziçi Bölgesel Ortaklık Zirvesi'nde SABAH'ın sorularını yanıtladı. Arap coğrafyasından Türkiye'ye ilginin her geçen gün arttığını ve gayrimenkul sektörünü yakından takip ettiklerini söyleyen Prens Alsaud, mütekabiliyetle birlikte gayrimenkul sektöründe önemli adımların atılabileceğini ifade etti.

EN GÜÇLÜ EKONOMİ

"Ülkenizin tarihi ve coğrafi konumu çok önemli" diyen Alsaud, Türkiye'nin birçok konuda Arap halklarını ve İslam coğrafyasını desteklemesinin de bu süreci hızlandırdığını belirtti. Alsaud, "Aynı zamanda Türkiye güzel bir ülke olduğu için Arap coğrafyasından turist çekiyor. Türkiye ekonomisi en güçlü büyüyen ekonomilerden biri. Birçok işadamının da gelmek istediği bir ülke" şeklinde konuştu. Suudi Arabistan ve Türkiye ilişkilerinin oldukça iyi bir düzeyde olduğunun da altını çizen Alsaud, "Ama daha büyük potansiyel var iki ülke arasında. Aynı zamanda gelecekte birçok sektörde işbirlikleri artırılabilir. Savunma sanayiinde, gayrimenkul alanında ve insan kaynaklarında da gelişmeler olabilir" dedi.

TÜRKİYE BİZE YAKIN

Suudi Arabistan'ın birçok Afrika ülkesinde önemli tarım yatırımları olduğunu söyleyen Alsaud, "Türkiye'nin tarımda geleceği parlak. Arabistan'a olan yakınlığı da önemli. Tarım faaliyetlerinin artırılması için toprağa sahip olan ülkenin yatırımlar için teşvik vermesi gerek. Halihazırda Suudi Arabistan tarım alanında büyük bir fon ayırdı" diye konuştu.

Barış Ergin / SABAH


Geri Dön