28 / 04 / 2024

Suudi Prens Çengelköy'de 17 milyon dolara 3 köşk aldı!

Suudi Prens Çengelköy'de 17 milyon dolara 3 köşk aldı!

Suudi Kraliyet Ailesi İstanbul'a hayran kaldı. Prens ve Prenses, senede 3 ay Türkiye'de kalmaya karar veren Prens 'Biz konaklara layığız' diyerek, Çengelköy'de tam 17 milyon dolara 3 köşk aldı..



Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın yeğeni Prens Sultan Bin Muhammed Al Saud ve eşi Prenses Aljoharah Saad Abdulaziz Al Saud, İstanbul'u çok sevdi. Senede 3 ay Türkiye'de kalmaya karar veren Prens, Çengelköy'de 3 tane köşkü 17 milyon dolara satın aldı. 


4 AY ARAŞTIRMA YAPTI 

Prens ve eşi, geçtiğimiz günlerde 88 metrelik süper lüks yatlarıyla Bodrum'da tatil yaptı. Arabistan'ın süt ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Prens, hayran kaldığı Türkiye'de yatırım planları yapmaya başladı. Eşi Aljoharah ile birlikte sık sık İstanbul'a gelen ve burada Çırağan Sarayı'nda konaklayan çift, boğazda köşk almaya karar verdi. 4 avukat, 4 mimar ve 4 mühendis, Prens ailesine layık bir yer bulabilmek için 4 ay boyunca araştırma yaptı. 


17 MİLYON DOLARI PEŞİN ÖDEDİ 

Özel jetiyle 40 kişilik kafileyle gezen Prens için en uygun yerin Çengelköy'de olduğu belirlendi. Prens, 3 ayrı süper lüks köşkü 17 milyon dolara satın aldı. Ödemeyi ise geçtiğimiz günlerde İstanbul'a gelen Prens Naif peşin olarak yaptı. Suudi Kraliyet Ailesi'nin, tanesi 7 milyon dolara satılan köşkler için 4 milyon liralık indirim aldığı iddia edildi. Tanesi 2 tapudan oluşan köşkler için 6 tane tapu hazırlandı. 


PRENSES'İN ÜNLÜ KOMŞULARI

Prens ve ailesinin, yılın 3 ayını Çengelköy'deki köşklerinde geçirecekleri öğrenildi. Gözler ise Suudi Kraliyet Ailesi'nin komşularına çevrildi. Daha önce de Çengelköy'de Saadettin Saran, Yılmaz Erdoğan ve Kenan Doğulu köşk satın almıştı. Doğulu'nun köşkü sevgilisi Beren Saat için 7 milyon dolara aldığı iddia edilmişti. 


SIRAYA GiRDiLER

Kral Abdullah'ın diğer yeğeni Prens El Velid Bin Tallal Bin Abdülaziz El Suud ve eşi Prenses Amira da Boğaz'da köşk satın almak için İstanbul'a bir ekip gönderdi. 


Mevlüt Yüksel/Takvim Gazetesi


Geri Dön