21 / 05 / 2024

Swegon, Ora Yaşam Merkezi'ni iklimlendiriyor!

Swegon, Ora Yaşam Merkezi'ni iklimlendiriyor!

Dünya iklimlendirme sistemleri üreticisi Swegon, İstanbul Bayrampaşada yer alan çok kapsamlı Ora Yaşam Merkezinde dev bir projeye imza attı. Bayrampaşada 360 bin metrekare inşaat alanında bulunan Ora Yaşam Merkezi çok kapsamlı hizmet sunuyor



Swegon tarafından gerçekleştirilen havalandırma sistemleri, büyük bir alanda havalandırma ihtiyaçlarını karşılayarak yüksek derecede enerji tasarrufu sağlanmasına katkı sağlıyor.

İstanbul Bayrampaşada 360 bin metrekare inşaat alanında bulunan Ora Yaşam Merkezi çok kapsamlı hizmet sunuyor. Bu karma kullanımlı proje içerisinde 411 odalı otel, alışveriş merkezi, yemek alanları, sinemalar, fitness&spa merkezleri, tiyatro, atölyeler, parti odaları, balo salonları, sergi ve fuar alanları ile Eurodisneyin tasarımcısı tarafından dizayn edilen park bulunuyor.

Swegon, Yaşam Merkezlerinin Enerjisini Koruyor

Dünya iklimlendirme devi Swegon, Ora Yaşam Merkezinin iklimlendirme çalışmalarını yürütüyor. Projede yer alan büyük bir alanın havalandırma ihtiyaçlarını karşılayan Swegon, bu proje için toplam 58 adet GOLD hava tedarik ünitesi, 320 adet kompakt komfor modülü ve 475 adet konfor modülü kullandı. ORA Yaşam Merkezinin Swegonu tercih etmesindeki en büyük etken ise, Swegonun enerji verimliliğine yaptığı katkısı. Birbiriyle uyumlu çalışan akıllı komple sistemler üreten Swegonun projede kullandığı havalandırma sistemleri, sadece sıcaklık vermeyip yüksek nem verimi ile her mevsim enerji geri kazanımı sağlıyor. Yaşam merkezi bünyesinde kullandığı soğutma sistemleriyle de öncü olan Swegon, soğuk geri kazanım sistemiyle de firmalar için ilk yatırım maliyetlerini minimuma indiriyor.


Türkiyede Akcor distribütörlüğü ile satışa sunulan Swegonun, otel odaları için özel olarak tasarladığı kompakt konfor modülü Paragon, odalardaki havalandırmayı merkezden sağlıyor. Bu sayede kapalı alanlardaki ses seviyesi de minimum oranda tutuluyor. Paragonun içinde filtre veya fan bulunmadığından servis ihtiyacı düşüyor ve dolayısıyla bakım gereksinimi artı bir maliyet oluşturmuyor. Taze hava ile iklimlendirme yapan bu sistemde hava kalitesi her zaman üst düzeyde kalıyor.

Türkiyenin en büyük Hotel Solution referansını içeren ORA Projesi, hem Swegon hem Akcor için çok önemli bir referans. Fan-coil sistemi ile kıyaslandığında daha verimli bir sistem olduğu tüm dünyada kabul gören ve farklı örneklerle desteklenen konfor modülleri, bilinen klasik HVAC sistemlerine mükemmel bir alternatif oluşturuyor.


Geri Dön