02 / 05 / 2024

Swegon Türkiye'de ilklere imza atıyor!

Swegon Türkiye'de ilklere imza atıyor!

Swegon, bugün toplam 1250 çalışanı ve 260 milyon Euro 'luk ciroya sahip dünyanın en büyük HVAC* sistemleri üreticisi. Swegon için Türkiye ise, inşaat sektöründe gösterdiği gelişim ile son derece büyük bir pazar olduğu ifade edildi



Swegon, bugün toplam 1250 çalışanı ve 260 milyon Euro 'luk ciroya sahip dünyanın en büyük HVAC* sistemleri üreticisi. Swegon için Türkiye ise, inşaat sektöründe gösterdiği gelişim ile son derece büyük bir pazar. Dünyada St. Petersburg, Oslo ve Kopenhag 'da bulunan opera binaları, Türkiye 'de de Ciner Medya Grubu Merkez Binası, ORA Kentsel Eğlence Merkezi gibi projelerde adı geçen Swegon, Akcor Havalandırma sistemleri bünyesinde ilklere imza atmaya hazırlanıyor.

Gökyüzüne doğru uzayıp giden plazalar, iş, alışveriş ve eğlence merkezleri derken zamanımızın büyük çoğunluğunu duvarlar arasında geçirmeye başladık. Özellikle insan trafiğinin çok yoğun olduğu bu ortamlarda kaliteli hava teneffüs etmek ise son derece zor. Tüm bunlara küresel ısınma, iklim değişiklikleri, aşırı sıcak ya da soğuklar eklenince yaşam alanımızdaki havanın kalitesi büyük önem kazanıyor.



İskandinav ve dünya pazarının önde gelen HVAC sistemleri üreticilerinden Swegon, sağlığınız ve rahatlığınız için size kaliteli iklimlendirme çözümleri sunuyor. Yaptığı işin önemini ' 'Tasarladığınız yapılar salt mimariden daha fazlasını ifade ettiğinde geceleri daha rahat uyursunuz. Bununla da kalmaz, yapılarınızda zaman geçirenlerin bundan memnun olduğunu bilirseniz daha kolay soluk alırsınız. Biz, onlara sağlıklı yapılar diyoruz ' ' şeklinde özetleyen Swegon, yapıları sağlıklı iklimlendirme sistemleriyle donatmaya devam ediyor.

Swegon 'la akıllı binalar düşük enerji sarfiyatıyla enerji tasarrufu sağlıyor

Türkiye pazarına Akcor ortaklığında adım atan, dünya pazarının önde gelen HVAC* sistemleri üreticilerinden Swegon, sağlığınız ve rahatlığınız için akıllı binalar yaratıp, kaliteli iklimlendirme çözümleri sunuyor.   Swegon 'u rakiplerinden ayıran en önemli özelliği ise ürün değil, birbirleriyle uyumlu olarak çalışan “akıllı komple sistemler ” sağlıyor olması. Paket klima santralleri ve chilled beam* konusunda dünyanın ilk üreticisi olan Swegon, hiç ara vermeden sürdürdüğü Ar-Ge çalışmaları ile sürekli gelişerek yenilikleri pazara sunmaya devam ediyor.

Swegon, çevreye olan duyarlılığı ve düşük enerji sarfiyatına verdiği önem ile sadece kullanıcısına değil, insanoğlunun harcadığı kaynaklar ile büyük zararlar verdiği gezegenimize de yarar sağlamaya çalışıyor. Kendi bünyesinde barındırdığı Swegon Air Academy ile dünyanın dört bir yanında eğitim ve seminerlere katılarak sektörün gelişimine katkıda bulunan Swegon, profesör ve mühendislerin yer aldığı akademisinde hiçbir pazarlama amacı gütmeden, insan kaynağının gelişimini destekliyor.



Swegon bugün toplam 1250 çalışanı ile 260 milyon Euro 'luk ciroya sahip. Sürekli büyümesini her ülkede açtığı ofisler ve kurduğu ortaklıklar ile günümüze kadar getiren Swegon, organik gelişiminin sınırlarını aşmak için sistemlerine uygun çözümler üretebilecek fabrikaları bünyesine ekliyor. Bunun en son örnekleri ise 2007 yılında Swegon şirketler grubuna katılan, konut havalandırmasında İskandinav pazar lideri Finlandiyalı ILTO ve 2010 sonlarında satın aldığı İtalya 'nın önde gelen soğutma grupları ve Heat Pump üreticilerinden BlueBox.

Dünyanın dört bir yanında bulunan önemli ve ünlü binalarda Swegon imzasını görmem mümkün. İsveç 'in Malmö kentinde bulunan ve dönen gövdesi ile Avrupa 'nın ikinci büyük binası olan Turning Torso binasına yaşamak ve çalışmak için sağlıklı bir iç iklim yarattı. St. Petersburg, Oslo ve Kopenhag 'da bulunan opera binaları son derece sessiz bir iklimlendirme sistemiyle donatıldı. Londra 'daki 40 katli 180 metre uzunluğunda ve değeri   £600.000.000 olan St. Mary Axe Swegon 'u tercih eden binalar arasında. Türkiye 'deki en büyük örnekleri ise Akcor ortaklığında gerçekleştirilen Ciner Medya Grubu Merkez Binası, ORA Kentsel Eğlence Merkezi gibi Swegon çözümlerinin kullanıldığı büyük ölçekli projeler. Swegon Türkiye 'de yakın zamanda başlayacağı yepyeni projeler ile çalışmalarını sürdürecek.


*HVAC Nedir
Modern binalarda iklim kontrolü ve konfor, önemli bir tasarım unsuru. Isıtma (Heating), havalandırma (Ventilating) ve hava şartlandırma (Air Conditioning) kısa adıyla HVAC sistemleri binalardaki iklimi, sıcaklığı ve hava akışını düzenleyerek kontrol eder ve ortam konforunun sağlanmasına yardımcı olur. HVAC sistemleri, ortamda yaşayanların sağlığı için de önemlidir. çünkü iklim şartları iyi düzenlenmiş ve uygun değerlerde sabit tutulmuş sistemler, küf vb zararlı organizmaları yaşanılan ortamdan uzak tutar. Bunun yanında HVAC sistemlerinin otomasyonu ile düşük enerji sarfiyatıyla enerji tasarrufu sağlanmaktadır.

*Chilled Beam nedir
Swegon chilled beamlerin ilkesi, birincil havanın alanda taze hava için eşdeğer bir karıştırma etkisi yaratması ve ek olarak indüksiyon yoluyla entegre bataryalar ile oda havasını sirküle etmesi ve böylece oda havasını soğutmasıdır.  

 


Geri Dön