01 / 05 / 2024

Symbol Kocaeli'ye bir de üniversite geliyor!

Symbol Kocaeli'ye bir de üniversite geliyor!

Kavarılar İnşaat'ın İZTOP arazisi üzerine yapacağı 200 milyon dolarlık Symbol Kocaeli Projesi için İstanbul'da tanıtım yapıldı. Medical Park Hastaneler Grubu Genel Müdürü Semih Dinç, proje kapsamında olan hastanenin üniversiteleşeceğini söyledi




Symbol projesi, Kavanlar İnşaat tarafından İstanbul'da Les Ottomans Otel'de tanıtıldı. Basın toplantısına Odeabank Genel Müdürü Hüseyin Özkaya, Odeabank Genel Müdür Yardımcısı Erol Sakallıoğlu, Kavanlar İnşaat CEO'su Cengiz Kavan, Turkmall Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Levent Eyüboğlu, Medical Park Hastaneler Grubu Genel Müdürü Semih Dinç, Hilton Worldwide Türkiye Geliştirme Direktörü Pogda Demircan ve Ever Grup Genel Müdürü Mehmet Metin Gürler katıldı. 


200 MİLYON DOLARLIK YATIRIM 


Kavanlar'ın eski İZTOP enkazından boşalan ve Başiskele sınırları içerisinde kalan alanda projesine başlanan Symbol Kocaeli Projesi'ne, Odeabank 105 milyon dolar finansman sağlarken, projenin toplam maliyetinin ise 200 milyon doları bulması bekleniyor. Bu dev yatırım projesi içerisinde Medikal Park Hastanesi, Hilton Oteli, büyük bir kongre merkezi ve alışveriş merkezi olacak. D-100 karayolu kenarında Yahya Kaptan Kavşağı karşısında yapımına başlanan dev proje'nin 22 ay gibi bir zaman diliminde tamamlanması bekleniyor. Symbol Kocaeli'de; Medicalpark Grubu, Medicalpark Kocaeli Hastanesi'yle, Hilton Worldwide Hampton, Hilton markasıyla yer alacak. Mimari konsepti, kiralaması ve işletmesi gayrimenkul geliştirme ve yatırımı alanında Türkiye'nin en başarılı kurumlarından Turkmall tarafından gerçekleştirilen Symbol Kocaeli'nin; mimari projelerini yine birçok alışveriş merkezi ve kompleksin yaratıcısı olan Nova Sultani üstleniyor. 



MEDİCAL PARK ÜNİVERSİTE OLACAK 

Medical Park Hastaneler Grubu Genel Müdürü Semih Dinç, ise projenin daha erken bir tarihte tamamlanabilir olacağını ifade ederek 2015 yılında Medical Park Hastanesi'nin üniversiteleşebilir bir hastane olabileceğini öne sürdü. 


Demokrat Kocaeli


Geri Dön