30 / 04 / 2024

Symbol Köprülü Kavşağı'nın yüzde 50'si tamamlandı!

Symbol Köprülü Kavşağı'nın yüzde 50'si tamamlandı!

D-100 karayolu Goodyear kavşağı mevkiinde, yapımına 10 Ocak 2015 tarihinde başlanan Symbol Köprülü Kavşak'ın kuzey yan yolu ve kuzey köprüsünün yapımı tamamlandı.



Bu sayede çalışmaların yüzde 50'sinin tamamlandığı kavşakta yarın itibariyle güney bölümünün çalışmalarına start verilecek. Güney yolunun trafiği yapımı tamamlanan Kuzey yan yoluna aktarılacak. D-100 karayolunun Goodyear kavşağı kuzey şeridinde devam eden çalışmalarda sona gelindi. Köprülü kavşak inşaatı, çok kötü, kar yağışlı, soğuk havalara rastlamasına rağmen, 80 kişilik ekiple hiç aksatılmadan devam etti. Ocak ayından beri yapımı devam eden Köprülü kavşağın kuzey bölümü tamamlandı. 


YÜZDE 50'Sİ TAMAMLANDI

 Goodyear kavşağı mevkiinde yürütülen çalışmaların kuzey bölümü tamamlanarak çalışmaların yüzde 50'si bitmiş oldu. Yarın itibariyle yapımı tamamlanan kuzey şeridi ulaşıma açılacak, D-100'ün güney şeridinde köprü ayaklarının inşaatına ve güney yan yol inşaatına başlanacak. Yapımı tamamlanan yaklaşık 14 metre genişliğindeki Kuzey yan yolu cuma günü gece geç saatler itibariyle kullanıma açılacak ve güney yolunda akan trafik bu bölüme aktarılacak. Yapımı Mayıs ayı sonunda tamamlanması beklenen Symbol Köprülü Kavşak projesinin bitiminde yapılan köprü ve yan yollar ile D-100 kara yolu 10 şeritten oluşacak. 


YAPIMI 64 MİLYONA TAMAMLANACAK 

24 milyonu Kavanlar İnşaat, 40 milyonu Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan köprülü kavşak projesi kapsamında, D-100 Karayolu ve yan yollarının gerekli geometrik düzenlemeleri yapılacak. D100 Karayolu'nun sürekli hale getirilerek transit trafiğe hizmet etmesi ile mevcut durumda çift yön çalışan anayola yan yollar ve köprü yapılarak yolların tek yöne çevrilmesi, üst geçit altında sinyalizasyon kavşak düzenlemesi ile kuzey güney yollarının D-100 katılımları sağlanacak. Akarca Deresi ile Pakmaya fabrikası arasındaki 850 metre yol güzergâhında yapılacak çalışmalarda kuzey yan yol, güney yan yol, toprakarme duvar ve D100 Üst Geçit Köprüsü yer alacak. 


GÜNEY YAN YOL 

Trafiğin şuan aktığı güney yolunda trafik yapımı tamamlanan kuzey yan yoluna aktarılarak çalışmalar bu yolda devam ettirilecek. (Vildan Kekeç) DERE- Akarca Deresi ile Pakmaya fabrikası arasındaki bu alanda dere yatağı toparlanarak Kuzey yan yolu hariç bir yan yol çalışması daha yapılıyor. 


KUZEY YAN YOL 

Yapımı tamamlanan Kuzey yan yolu trafiğe açılacak ve çalışmalar köprünün güney bölümünde devam edecek. Şantiye şefi Müesser Demirel ve mühendis Mehmet Özsoy çalışmayı yöneten isimler. 



Özgür Kocaeli


Geri Dön