28 / 04 / 2024

Tabanlıoğlu Mimarlık'a “Olağanüstü Tarihi Yenileme” ödülü!

Tabanlıoğlu Mimarlık'a “Olağanüstü Tarihi Yenileme” ödülü!

Uluslararası İç Mekan Tasarımı Derneği (IIDA) ve Amerikan Kütüphane Derneği (ALA) tarafından 2018 Kütüphane İç Mekan Tasarım Ödülleri'nin kazananları açıklandı. Tabanlıoğlu Mimarlık, “Olağanüstü Tarihi Yenileme” ödülüne layık görüldü..



Uluslararası İç Mekan Tasarımı Derneği (IIDA) ve Amerikan Kütüphane Derneği (ALA), 2018 Kütüphane İç Mekan Tasarım Ödülleri'nin kazananlarını açıkladı. İki yılda bir verilen Tasarım Ödülleri, kütüphaneleri iç tasarım estetiği, yaratıcılık ve işlevsellik değerleriyle değerlendiriyor.

IIDA Genel Başkan Yardımcısı ve CEO'su Cheryl S. Durst, Kütüphanelerin, halkın ilham alması, eğitilmesi ve hatta zaman zaman eğlendirilmesine hizmet eden kurumlar olduğuna vurgu yaparak “ALA ile birlikte organize ettiğimiz bu ödülle, geçmişle bağlantı kurmamıza, geleceğe yönelik bir keşfe çıkmamıza ve yaşam boyu süren bilgi arayışımızda bize rehberlik etmemize yardımcı olacak şekilde tasarlanan yenilikçi kütüphane iç mekanlarını onurlandırıyoruz” dedi.

Ödül adayı projeler, Stasia Czech Suleiman (IIDA, NCIDQ, Başkan Yardımcısı / HOK); Jeannette Lenear Peruchini (IIDA, LEED AP, Skidmore, Owings & Merrill LLP); Jessica N. Kayongo(J.D., M.A., Hesburgh Kütüphaneleri, Notre Dame Üniversitesi); ve Mindy Sorg (IIDA, NCIDQ, LEED AP, RID, , OPN Architects) gibi konunun uzmanlarından oluşan jüri tarafından değerlendirildi.

Tabanlıoğlu Mimarlık a “Olağanüstü Tarihi Yenileme” ödülü!

Jüri adına konuşan Mindy Sorg, “Zamanın testine tabi olacak, mükemmellik örneği yenilikçi kütüphane mekanlarını tespit etmekten onur duyduk. Seçilen projelerde etkin işlevsellik ile çarpıcı estetik çözümlerin dengesi başarılı bir şekilde kurulmuş. Özellikle kazanan kütüphaneler, çok dikkate değer, ince düşünceli yeniliklerle yaratılan mekanlar” dedi.

2018 ALA / IIDA Kütüphane İç Mekan Tasarım Ödülleri'nde ödüle layık görülen, Tabanlıoğlu Mimarlık’ın Beyazıt Devlet Kütüphanesi renovasyon projesi “Olağanüstü Tarihi Yenileme” dalında birinci oldu.

Akademik Kütüphaneler, Halk Kütüphaneleri (30.000 feet'nin altında ve üzerinde), Özel Kütüphaneler, Tek mekan olarak ele alınan dört kategorinin kazananları arasında yapılacak büyük seçim sonucu ise, New 23 Haziran 2018'de Orleans'ta düzenlenecek ALA Yıllık Konferansı'nda ilan edilecek.

 


Geri Dön