07 / 05 / 2024

Tabiat varlıkları artık Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı!

Tabiat varlıkları artık Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı!

Mehveş Evin, Milliyet Gazetesi'ndeki bugünkü köşesinde "Hangi bakanlık, ne işe yarar" başlıklı yazıyı kaleme aldı. Doğal SİT alanları, Kültür ve Turizm Bakanlığından Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğüne devrediliyor...



-Doğal SİT alanları, Kültür ve Turizm Bakanlığından Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğüne devrediliyor.

-Şimdiye dek arkeolog, sanat tarihçisi, mimar ve şehir plancılarından oluşan Koruma Kurulları, artık mühendislere teslim: Yeni kurulda biyolog, orman mühendisi, su ürünleri mühendisi, çevre mühendisi, ziraat mühendisi, hatta bir adet peyzaj mimarı olacakmış. (Nilüfer Gölenin kulakları çınlasın. Dağ taş mühendis oldu.)

-Dikkatinizi çekerim, kuruldan arkeolog, sanat tarihçisi, mimar ve şehir plancıları tamamen atılmış vaziyette! Ne de olsa mühendisler çok iyi anlar kültür varlıklarından...

-Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü, doğal SİT alanlarının envanterini bu işin uzmanı arkadaşlarla çıkaracaklarını müjdeliyor. Müsterih olun! Neye göre seçileceği belli olmayan bu mühendis güruhu, doğal korumaya zarar vermeyecek şekilde vatandaşların sorunlarını çözecekmiş.

- Sorun çözmenin diğer adı, beton dökmek . Zaten Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü de Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı! 
Milliyet/Mehveş EVİN


Geri Dön