30 / 04 / 2024

Tabur Binası olarak kullanılan binanın tadilatı tamamlandı!

 Tabur Binası olarak kullanılan binanın tadilatı tamamlandı!

Eski Tabur Binası, yeni ev sahiplerini bekliyor. Meclis'te daha önce Tabur Binası olarak kullanılan binadaki tadilat tamamlandı. Binanın duvarlarında ve yerlerde Selçuklu ve Osmanlı motifleri kullanıldı



Daha önce askerlerin kullandığı Tabur Binası, Selçuklu ve Osmanlı motifleriyle döşenerek yeni ev sahiplerini bekliyor. 

     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, TBMM Ana Binası ile birlikte yapıldığı 1960'lı yıllardan itibaren, Meclis'i korumakla görevli askeri taburun kullandığı bina, askerlerin ayrılmasından sonra tadilattan geçirildi. 

     Dış kısmı orijinaline sadık kalınarak korunan toplam 8 bin metrekarelik binanın iç kısmında kapsamlı bir tadilat yapıldı. 

     Tadilat yapılırken binanın sadece duvarları kaldı. Binadaki tadilat geçen yılın temmuz ayında başladı ve 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı. Binanın dış cephesinde, orjinaline sadık kalmak amacıyla fazla bir işlem yapılmadı, sadece boyandı ve temizlendi. 

     Binanın duvarlarında ve yerlerinde binaya kimlik-kişilik kazandırmak amacıyla, Selçuklu ve Osmanlı desenlerinden oluşan motifler kullanıldı. Camlarda da kumlama tekniğiyle Selçuklu ve Osmanlı motifleri yapıldı. Binanın duvarlarında, Osmanlı ve Selçuklu dönemi ile bugüne ait tablolar yer alacak. 

     PVC olan pencereler, orjinaline uygun bir şekilde ahşap olarak yeniden düzenlendi. 

     

     -2,5 milyon TL'ye mal oldu- 

     

     Tadilat işleri için 2,5 milyon TL harcandı. Toplam 4 katlı binanın 2,5 katı, personelin kullanacağı kat ofislerinden oluşuyor. Binada 200 kişilik yemekhane, 2 tane toplantı ve seminer salonu ile erkek ve kadın kuaförü mevcut. En alt katta, depo ve arşiv bölümleri yer alacak. 

     Yeni hizmet binasına hangi birimlerin geleceği ile ilgili değerlendirme sürüyor. Ancak Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Ek Hizmet Binası'ndaki bazı birimler ile Halkla İlişkiler Binalarındaki Destek Hizmetleri Başkanlığı, Dış İlişkiler ve Protokol Başkanlığı ile Araştırma Hizmetleri Başkanlığı'nın bu binaya gelmesi planlanıyor. 

     Binanın otopark olarak kullanılan bölümünde personelin oturabileceği şekilde düzenleme yapılacak. Yemekhane bölümünün açık olan üzeri kapatılarak yazın da yemek yenilecek hale getirilecek. 

     Binada kullanılan ampuller tasarruflu olacak. Anahtarlar, ışığın gücünü ayarlayabilecek şekilde olacak. Aydınlık bir ortamda ışık sonuna kadar açılmayıp orta seviyede kullanılabilecek, böylece ayrıca enerji tasarrufu yapılabilecek. 

     Tadilat yapılırken engelliler de düşünüldü. Engellilere yönelik rampalar oluşturuldu, asansörler ve tuvaletler onlara uygun yapıldı. 

AA


Geri Dön