04 / 05 / 2024

Tadilat kredisi nedir?

Tadilat kredisi nedir?

Bankalar mesken alım satımlarının yanı sıra, sahip olunan meskenlerde yapılacak tadilatlar için de kredi paketleri sunuyor. Peki, tadilat kredisi nedir? Bankaların tadilat kredisi özellikleri nelerdir?



Tadilat kredisi nedir?

Bankalar mesken alım satımlarının yanı sıra, sahip olunan meskenlerde yapılacak tadilatlar için de kredi paketleri sunuyor. Genel olarak tadilat kredisi olarak adlandırılan bu kredi, ev sahiplerine, konutta yapılacak tadilat ve yenilikler için veriliyor.


Ev ve bahçede yapılacak tadilat, yenileme ve dekorasyon ihtiyaçları masraflarını karşılamak için kullanılan ev tadilatlar kredileri, her bankada farklı avantajlar ile sunuluyor.


Kredi sürecinde evde ya da bahçede planladığınız tüm değişiklikler için mimarlar ile görüşülüyor. Planlanan mimari değişiklikler karşılığında ödenmesi gereken tutar, anlaşılan banka tarafından ödeniyor. 


"Konut geliştirme kredisi", "konut tadilat kredisi", "konut yenileme kredisi" gibi isimler ile de nitelendirilen bu kredi, konutun değeri üzerinden veriliyor.


Tadilat kredisi örneği..

Akbank ev geliştirme kredisi

18 yaşından büyük, risk ve istihbaratında herhangi bir olumsuzluğu bulunmayan ve gelirini belgeleyen herkes bu krediden yararlanabiliyor.


Kredinin taksiti, hane halkı aylık ortalama gelirinin (kişinin ve eşinin toplam geliri) %50’sini geçmemelidir. Kredi hayat sigortası yaptırılır.


* Söz konusu ev geliştirme kredisi şartları bağlayıcı olmayıp, banka tarafından değiştirilebilir.


Ev geliştirme kredisi faiz oranları!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com







Geri Dön