27 / 04 / 2024

Tahir Tellioğlu: Fatma Güldemet Sarı, Adana için büyük şans!

Tahir Tellioğlu: Fatma Güldemet Sarı, Adana için büyük şans!

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, inşaat sektörünün bölge ekonomisi için önemli olduğunu belirtti, "Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı Adana için şans" dedi



Adana'da bu yıl 10'uncusu düzenlenen İnşaat Fuarı'na katılan İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, SABAH Gazetesi  Adana  Bölge Temsilcisi Ersin Ramoğlu'nu ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Tellioğlu, kentsel dönüşümün ve imar kanununun bölge için önemli bir sorun olduğunun altını çizdi. Toplam 150 firmanın yer aldığı, 21 Şubat'a kadar sürecek fuara, Mısır, Rusya, Bulgaristan, Gürcistan, İran ve Makedonya gibi ülkelerden firma temsilcileri ile meslektaşlarının ikili görüşmeler yaptığını belirten Tellioğlu, öncelikle Ankara'da yaşanan terör olayını kınayarak, "Türkiye'nin huzurunu bozmak için yapılan bu saldırılarla rağmen dimdik ayaktayız" dedi. 


DÖNÜŞÜM VE İMAR KANUNU 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'nın Adana için büyük bir şans olduğunu belirten Tahir Tellioğlu, "Adana'da inşaat sektörü bölge ekonomisine önemli bir katkı sağlamakta. Adana'daki meslektaşlarımızla istişare yaptığımızda kentsel dönüşümün ve imar kanunun büyük bir sorun olduğunu görüyoruz. Bakanımız Fatma Güldemet Sarı bu konuda bizler için önemli bir fırsat" dedi. İmar yasası ve sorunların çözümüne önayak olması acısından sivil toplum örgütleriyle görüş alışverişi yapılmasının önemine değinen Başkan Tahir Tellioğlu, bakanlık nezdinde kendilerinin imar yasası, kentsel dönüşüm konularında görüşlerinin alınmasını beklediklerini belirterek, "Biz her türlü desteğe hazırız. Amacımız Adana'yı kalkındırmak" diye konuştu. 



Sabah Güney


Geri Dön