26 / 08 / 2024

Tahminleri peş peşe tutan İslam Memiş şimdi de ‘Dikkat edin’ diyerek, bu haftayı işaret etti!

Tahminleri peş peşe tutan İslam Memiş şimdi de ‘Dikkat edin’ diyerek, bu haftayı işaret etti!

Tahminleri peş peşe tutan Altın ve Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, şimdi de ons altın için “Kar satışlarına dikkat edin” uyarıları yaptı. İşte İslam Memiş’in yatırımcıların merakla beklediği o açıklamaları…



Her yaptığı tahmin peş peşe çıkan Altın ve Para Piyasaları uzmanı ve ekonomi uzmanı İslam Memiş yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan altın, gümüş, döviz için değerlendirmeler yaptı. İslam Memiş, TV 100’de kaleme aldığı yazısında bu hafta para piyasalarının sakin bir seyirde olacağını dile getirdi.

Kaleme aldığı yazısında borsa ve euro yatırımcılarının dikkat etmesi gerektiğini de dile getiren Finans Analisti İslam Memiş, “Çünkü borsaya giriş, euro dan parite üzerinden altın almak için fırsat kollaması gerekli. Ons altın tarafında kar satışları, EUR/USD paritesinde de bir gerileme bekliyorum. Yani, bu hafta Euro ile altın ya da gümüş almak için güzel bir hafta olabilir.” İfadelerini kullandı.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, “Bu hafta için takip edeceğim bant aralıkları şöyle” diyerek şu şekilde sıraladı:

BİST 100 ENDEKSİ

Haftanın son gününü yüzde -2,55’lik düşüşle 9 bin 668 puan tamamlamıştı. Beklediğim 9 bin 400 puan seviyelerine de oldukça az kaldı. Buralardan kademeli giriş yapılmasının uygun olduğunu düşünüyorum. Ben bu hafta 9 bin 400-9 bin 800 aralığını takip edeceğim.

DÖVİZ KURLARI


Dolar kuru baskılanmaya devam ediyor. Fakat sene sonu hedefim yukarı yönlü olduğundan bugünkü fiyatlara odaklanmıyorum. Baskılanma bittiği zaman gerçek değerini bulur.

Tahminleri peş peşe tutan İslam Memiş şimdi de ‘Dikkat edin’ diyerek, bu haftayı işaret etti!

EURO/USD PARİTESİ


Benim deklediğim 1,12 seviyesini haftanın son günü olan cuma günü test etti. Yani, 2024 yılı hedefimde olan 1,12 seviyeleri gerçekleşmiş oldu. 1,1192 seviyelerinden kapanış yapmıştı. Artık kar satışlarının zamanı geldi. Bu hafta 1,1150-1,1250 bant aralığını takip edeceğim. Euro’dan dolara, daha sonra da dolar ile ons altını beklemekte yarar var.

ONS ALTIN (XAU/USD)


2 bin 512 dolar seviyelerinden haftayı tamamladı. Fakat kar satışlarına karşı dikkat edin!
2 bin 518 doları test etmişti. Ben 50 dolarlık kar satışı bekliyorum. Yani, 2 bin 468 dolar seviyelerine kadar gerilemesini. Gram altın yatırımcıları yine ons altını takip etmeli. Ons nereye, gram altın da oraya. Serbest piyasalarda 2 bin 807 TL’den haftayı tamamlamıştı. Düşüşler her zaman alım fırsatı olmayı sürdürür.

ONS GÜMÜŞ (XAG/USD)


29,83 dolar seviyelerinden  kapanış yapmıştı. Rasyo nedenli gümüşün daha iyi performan göstereceğini belirtebilirim.
Ben elimdeki Euro ile altın mı alırdım, gümüş mü? 
Cevabım GÜMÜŞ olur.
Benim elimde dolarım var altın mı alırdım, gümüş mü?
Cevabım GÜMÜŞ.
Ben 29,50-31,00 dolar aralığını takip edeceğim. Görünüm pozitif. Gram gümüş yatırımcıları da ons gümüşü takip etmeli. Ons gümüş de yükseliş beklediğim içim gram gümüşde de yükseliş bekliyorum.

 

Konut fiyatları bir yılda yüzde 14 düştü! Ev sahibi olmak için doğru zaman mı?

26 Ağustos 2024 güncel akaryakıt fiyatları! Benzin ve motorine zam ya da indirim var mı? 

Ankara ve Bursa’da satılık 9 arsa! İki büyükşehirdeki imarlı arsaları kaçırmayın!


Geri Dön