28 / 04 / 2024

Takside kart vergiyi artıracak!

 Takside kart vergiyi artıracak!

İstanbul'da ulaşımda devrim gibi bir karar alındı. Minibüs ve takside İstanbul kart ve kredi kartı da kullanılabilecek. Bu durum esnafın vergisini de iki kat artıracak



Ulaşımda devrim gibi karar kapıda. İSPARK'ın hayata geçirmeye hazırlandığı projeyle İstanbul'daki taksi ve minibüslerde ödemeler kredi kartıyla yapılabilecek. İSPARK'IN toplu taşıma araçlarında İstanbul Kart'ın yanı sıra kredi kartını da elektronik ödeme ağına dahil edecek projesi kapsamına, İstanbul'daki 18 bin taksi ve 6 bin 334 minibüs de alındı. Projeyle taksici ve minibüsçülerin basit usulle görülen muhasebe kayıtları gerçek usule dönecek. Basit usulde, sadece 1 kere beyanname vererek, gelirini tek seferde yıl sonunda beyan eden esnaf, gerçek usulde her ay katma değer ve yıl sonunda gelir olmak üzere vergisini ödeyecek. 


PLAKA SERVET DEĞERİNDE 


İstanbul'da bir taksi plakasının değeri, yaklaşık 1 milyon 800 bin lira. Aylık kazancı 8 bin lirayı bulan taksici esnafı, mevcut durumda yıllık yaklaşık 3 bin 450 lira vergi ödüyor. Gerçek usule geçecek taksici, yılda 9 bin 173 lira vergi ödeyecek. 


VERGİ GELİRİNİN YARISI İSTANBUL'DAN


Türkiye'de geçen yıl 401.6 milyar liralık vergi tahsilatının yüzde 46.07'si İstanbul'dan elde edildi. İstanbul, 185 milyar lira ile bütçeye en fazla katkı sağlayan il oldu. Vergilerin yüzde 77,7'si İstanbul, Ankara, Kocaeli ve İzmir'den toplandı. 



Takvim 


Geri Dön