07 / 10 / 2024
fuzul

Taksim haziranda trafiğe kapanacak!

Taksim haziranda trafiğe kapanacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, Taksimde çevre düzenleme çalışmalarına haziran ayında start verileceğini belirterek, Trafiği yeraltına almak suretiyle meydanı ön plana çıkaracağız dedi




İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, önümüzdeki haziran ayında Taksimde, çevre düzenlemesi çalışmasına başlamayı hedeflediklerini söyledi. Topbaş, Taksimde trafiği yer altına almak suretiyle meydan anlayışını orada etkili olarak hissettirmek istiyoruz. dedi.

Topbaş, dün Esenlerdeki Dörtyol Meydanında yapılacak düzenleme ve alt geçit projesi inşaatıyla ilgili incelemede bulundu. Burada gazetecilere açıklama yapan Topbaş, bütün yerleşim alanlarında meydan oluşturma çalışması başlattıklarını belirterek, Esenlere de seçim öncesi güzel bir meydan kazandırma çalışması yapacaklarını belirtti.

Üsküdar sıkıntılı

Yaklaşık 5.5 yıldır  Marmaray  Projesi nedeniyle bazı yerleri kapalı olan Üsküdarda durum nedir sorusunu Topbaş, Marmarayın oradaki istasyonda arkeolojik çalışmalar nedeniyle kazı ve inşaat süresinin uzadığını belirterek, şunları söyledi:
Maalesef Üsküdarda çalışma birkaç yıldan beri sürüyor ve 2013e kadar sıkıntı olacak. Burada trafiği by-pass edecek bir düzenleme yapıyoruz. O çalışmayı devreye soktuğumuz zaman trafik sıkıntısı ortadan kalkacak. Aynı şekilde Taksimde, haziranda çevre düzenlemesi çalışmasına başlamayı hedefliyoruz. Taksimde trafiği yer altına almak suretiyle meydan anlayışını orada etkili olarak hissettirmek istiyoruz.
Milliyet


Geri Dön