29 / 04 / 2024

Taksim'deki Yoo2 otelini Avantgarde aldı!

Taksim'deki Yoo2 otelini Avantgarde aldı!

Türk turizminde yaşanan canlılık yeni yatırımları beraberinde getiriyor. Ocak ayında Taksim'de dünyaca ünlü Yoo2 konseptiyle faaliyete geçen ancak daha sonra satış kararı alınan oteli Avantgarde markasının sahibi Lucis Global satın aldı.




Türk turizminde yaşanan canlılık yeni yatırımları beraberinde getiriyor. Ocak ayında Taksim'de dünyaca ünlü Yoo2 konseptiyle faaliyete geçen ancak daha sonra satış kararı alınan oteli Avantgarde markasının sahibi Lucis Global satın aldı. Lucis Global Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmet Ömer Öztanık ve Yönetim Kurulu Üyesi Üyesi Cenk Öztanık kısa bir süre önce Yoo2 markasıyla Taksim'de faaliyete geçen 59 odalı otelin, artık Avantgarde Collection çatısı altında hizmet vereceğini belirtti. Konuyla ilgili düzenlenen toplantıda konuşan İsmet Ömer Öztanık, iki grup arasında devir işlemlerinin tamamlanmasının ardından, Yoo2 Hotel'in tabelasının yerini Avantgarde Hotel Taksim Square'ın aldığını belirtti. Öztanık, yerli marka olarak 3 yeni oteli daha açacaklarını belirterek "Avantgarde işletmecilik anlayışıyla bu yıl için Ataşehir, Karaköy ve Levent'te üç yeni otel daha açacağız" diye konuştu. 


FİYATLAR DÜŞTÜ 

Beyoğlu'nda otel yatırımlarının artmasıyla hem doluluk hem de kârlılık oranlarının düştüğünü belirten İsmet Ömer Öztanık, Talimhane'de yatak fiyatlarında 10-15 euroluk indirimin olduğunu belirtti. Öztanık "Fiyatlar 2.5 yıl öncesine gitti. Bu açığın kapatılması için de yine bu kadar bir zaman gerekiyor. Çünkü, rakamlar indiği gibi hızla yükselmiyor" dedi. 



Sabah


Geri Dön