29 / 04 / 2024

Vakıflar, Taksim'deki binasını otel yapmak istiyor!

Vakıflar, Taksim'deki binasını otel yapmak istiyor!

Vakıflar İstanbul Bölge Müdürlüğü, bir arazisini yeşil alan saydığı için vakıf duası ve bedduasıyla Allah'a havale ettiği Büyükşehir'in kapısını bu defa 'gelir' için çaldı. Taksim'deki hizmet binasının otele dönüştürülmesi için gerekli düzenlemelerin yapı



 

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün Taksim Meydanı'ndaki İstanbul Bölge Müdürlüğü olarak hizmet veren binası 'gelir getirici' konumda olduğu için yatırım programına alındı. Vakıflar İstanbul Bölge Müdürlüğü, bin 857 metrekarelik arsa üzerinde otel inşa etmek üzere gerekli düzenlemelerin yapılması için Büyükşehir'in kapısını çaldı.

DEĞERİNİ KATLAYACAK

Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu değerlendirmeye aldığı otel talebinin, Taksim yayalaştırma ve meydan düzenleme projesine etkisinin araştırılması için vakıflara iade etti. Son karar Ulaşım Planlama Müdürlüğü'nün görüşü alındıktan sonra verilecek. Vakıfların talebi uygun görülürse oluşturulacak imar şartlarıyla Taksim'deki hizmet binası otele dönüştürülecek. Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün, yap-işlet karşılığı 49 yıllığına kiralama usulüyle ihaleye çıkabileceği belirtiliyor.

Atatürk Kültür Merkezi ve The Marmara Otel'e komşu olan hizmet binasının otel olarak düzenlenmesi halinde değerini katlayacağı ifade ediliyor. Öte yandan binaya İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin de talip olduğu öğrenildi.

Ercan Sarıkaya / AKŞAM

 


Geri Dön