05 / 05 / 2024

Talin Saraylı Dikici: İstanbul çok değişti!

Talin Saraylı Dikici: İstanbul çok değişti!

Saray Group Yönetim Kurulu Üyesi Talin Saraylı, Saraylı Ailesi olarak epey uzun zamandır İstanbul'da yaşadıklarını belirtti. Saraylı, İstanbul'da yaşam standartlarını değerlendirirken, çocukluğunda yaşadığı Yeşilköy'den de bahsetti.



Saray Group Yönetim Kurulu Üyesi Talin Saraylı İstanbul'da yaşam standartlarını değerlendirdi. İşte o yazı;


Saraylı Ailesi olarak epey uzun zamandır İstanbul'da yaşıyoruz. Üç kardeşiz, üçümüz de doğma büyüme İstanbul'luyuz. 1989'dan beri Yeşilköy'de yaşıyoruz. Bunun avantajlarını da dezavantajlarını da sonuna kadar yaşadık.

Çocukluğumuzun İstanbul'uyla, Yeşilköy'üyle şimdiki İstanbul arasında dağlar kadar fark var.

Aslında bu herkesin doğup büyüdüğü semt için geçerli, her şey çok değişti. Değişmeye de devam ediyor. Adının tam anlamıyla 'YEŞİLköy'dü bizim semtimiz. Ağaçlar içerisinde, yemyeşil ve son derece güvenli.

Akraba yakınlığı içerisinde olduğumuz komşularımız vardı. İstanbul'un nüfusu da sınırları da çok genişledi İstanbul, pek çok yönüyle bildiğimiz, alıştığımız İstanbul değil artık. Sınırları bile değişti, genişledi. Artan nüfus, kalabalık, trafik ve değişen öncelikler düşünüldüğünde ortaya özlemini çektiğimiz alternatif yaşam alanları çıktı. Çok da iyi oldu. Atatürk Havalimanı'nı TEM Otoyolu'na bağlayan aks üzerine kurulu Basın Ekspres Yolu bunun en iyi örneklerinden biri. Bu çevre son yıllarda hızla değişerek 'Prestij Yolu' olarak adlandırılıyor. Bölgenin gelişmesindeki en önemli faktör kuşkusuz konumu. Eskiden yalnızca iş merkezlerinin yer aldığı Basın Ekspres Yolu, şimdi yepyeni yaşam merkezlerini barındırıyor. Gerek iş merkezlerine ve toplu ulaşıma, gerekse seçkin eğitim kurumlarına ve sağlık kuruluşlarına yakınlığıyla dikkat çeken konutlar, ailelerin tüm fertlerinin hayatını çok kolaylaştırıyor. Çocukluğumuzun İstanbul'unu, bugünün teknolojisiyle harmanladık Yeşilköy, Yeşilyurt, Florya, Ataköy civarlarını çok sevmeme rağmen, artık buraların kapasitesi doldu. Arsa sayısı çok kıt, daire fiyatlarının yanına yaklaşılmıyor. Hal böyle olunca, hem o bölgeden uzaklaşmak istemeyen, hem de şehirde kalıp yeşillikler içinde yaşamak isteyen kişiler yeni yaşam alanlarına yöneliyor. Basın Ekspres Yolu üzerinde her tür ihtiyaca cevap veren ve el yakmayan fiyatlarla bir yaşam sağlamak mümkün. Biz Saray Alüminyum olarak 1980'den beri sektördeyiz. Faaliyet alanımız inşaata hiç uzak olmasa da birebir bir projeye adım atmamıştık. Greenist konutlarıyla ilk inşaat projemize imza atmış olduk.

Çocukluğumuzun İstanbul'unu, bugünün teknolojisiyle harmanladık ve ortaya her dairesinin mutlaka bir açık alana sahip olduğu, otopark sorununun ortadan kalktığı ve son derece güvenli bir yaşam sunan Greenist konutları çıktı. Üstelik de adı gibi; yemyeşil! 


Talin Saraylı


Takvim


Geri Dön