28 / 04 / 2024

Tam 16 ekonomist yorumladı! İşte Nisan ayı enflasyonu

Tam 16 ekonomist yorumladı! İşte Nisan ayı enflasyonu

Hükümet yetkililerinin sıkı mücadele ettiği ekonomik çıkmaz, Türk halkına zor günler yaşatıyor. Hayatın her sahasında zorluğunu hissettiren enflasyonun, ekonomistler nezdinde nisan ayında aylık yüzde 2,6 yükselmesi tahmin ediliyor.



Enflasyon, bir ekonomide genel fiyat seviyesinin sürekli bir şekilde artmasıdır. Bu durum, bir mal veya hizmetin fiyatının zaman içinde artması anlamına gelir. Enflasyonun sebepleri arasında para arzındaki artış, üretim maliyetlerindeki artış, talep ve arz dengesizliği, para biriminin değer kaybı gibi faktörler yer alabilir.

Enflasyon, insanların satın alma gücünü azaltabilir ve ekonomide belirsizlik yaratabilir. İnsanlar fiyatların sürekli artacağı beklentisiyle harcamalarını erteleyebilir veya yatırımlarını daha riskli hale getirebilir. Ayrıca, yüksek enflasyon oranları, işletmelerin planlama yapmasını zorlaştırabilir ve ekonomik büyümeyi yavaşlatabilir.

Tam 16 ekonomist yorumladı! İşte Nisan ayı enflasyonu

Türkiye'de hayatı negatif olarak tesiri altına alan problmelerin başında ekonomi geliyor. Son senelerde tarihi zirvesini yaşayan enflasyon çıkmaya devam ediyor. Çıkışı durdurulamayan enflasyon, ürün ücretlerine olumsuz etki ediyor.

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne dahil olan ekonomistler, nisan içinde Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 2,65 yükselmesini bekliyor. Reuters'ın yaptığı ankette ise enflasyonun nisan ayında gıda ve hizmet ücretleri liderliğinde aylık yüzde 2,6 yükselmesi tahmin ediliyor.

Tam 16 ekonomist yorumladı! İşte Nisan ayı enflasyonu


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön