14 / 05 / 2024

Tam 16 ekonomist yorumladı! İşte Nisan ayı enflasyonu

Tam 16 ekonomist yorumladı! İşte Nisan ayı enflasyonu

Hükümet yetkililerinin sıkı mücadele ettiği ekonomik çıkmaz, Türk halkına zor günler yaşatıyor. Hayatın her sahasında zorluğunu hissettiren enflasyonun, ekonomistler nezdinde nisan ayında aylık yüzde 2,6 yükselmesi tahmin ediliyor.



16 EKONOMİST KATILDI

AA Finans'ın, TÜİK veslesi ile 3 Mayıs Çarşamba günü duyurulacak nisan ayı enflasyon bilgilerine ait beklenti anketi, 16 ekonomistin katılımıyla neticelendi.

Ankete göre, ekonomistlerin nisan ayı enflasyon beklentilerinin Yaklaşık yüzde 2,65 oldu. Ankete dahil olan ekonomistlerin nisan ayı kapsamında enflasyon öngörüleri, en az yüzde 1,9 ve en çok yüzde 3,5 aralığında yer aldı.

Tam 16 ekonomist yorumladı! İşte Nisan ayı enflasyonu

NİSAN AYI ENFLASYON YÜZDE 2,65

Ekonomistlerin Nisan ayı enflasyon öngörüleri Yaklaşık (yüzde 2,65) göre bir evvelki ay yüzde 50,51 olan enelik enflasyonun yüzde 44,06'ya düşeceği hesaplanıyor.

Diğer taraftan, ekonomistlerin 2023 itimi enflasyon tahmini nisanda yüzde 49,56'dan 46,26'ya düştü.

Reuters'ın 14 katılımcıyla yaptığı ankette, TÜFE'nin nisan ayında gıda ve hizmet ücretleri liderliğinde aylık yüzde 2,6 yükselişle seçimlerden evvel yüksek seyretmeyi sürdrümesi, senelik TÜFE'nin ise yüzde 44'e gerilemesi bekleniyor.

Tüketici ücret Endeksi, martta bir vveşki aya göre yüzde 2,29 yükseliş göstermişti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön