Genel

Tamer Heper: İki dairesi olan iki vergide ödüyor mu?

Eşim de emekli ben de emekliyim. Şimdi bir devremülk almak istiyoruz, devremülkün tapusunu da alacağız. Bu yeri de eşimin adına alacağız. Bunu aldığımızda hangi dairenin Emlak Vergisi’ni ödemek durumunda kalacağız?

Eşimin bir dairesi var. Eşim de emekli ben de emekliyim. Şimdi bir devremülk almak istiyoruz, devremülkün tapusunu da alacağız. Bu yeri de eşimin adına alacağız. Bunu aldığımızda hangi dairenin Emlak Vergisi’ni ödemek durumunda kalacağız? 


Benim hukuki sorulan dışındaki sorulara yanıt vermem prensibim değil. Herkes kendi sahasında konuşsun, bu benim prensibim.Kendi branşım dışında bilgi sahibi olsam bile o konuda meslek icra edenlerin karşısında iddialı konuşmam. Ancak okuyucumun sorusu vergi mevxuatını ilgilendiriyor yani benim konularıma teğet eden bir konu. Şimdi buna yanıt vermemem lazım ama emekli olan okuyucuma da yardım etmek istiyorum. Devremülklerinde bir gayrimenkul oduğu gerçek olduğu için böyle bir devre mülke tapu ile sahip olunduğunda okuyucumun muafiyetten yararlanamayacağı konusunda görüş bildirirler.


Posta