27 / 04 / 2024

Tamer Saka kimdir?

Tamer Saka kimdir?

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Saka oldu. Peki Tamer Saka kimdir? Tamer Saka  hangi işlerde görev aldı?



1973 yılında dünyaya gelen Tamer Saka; lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini İstanbul Üniversitesi’nde tamamladı.

Arthur Andersen ve Ernst & Young şirketlerinde Risk Yönetim Danışmanlığı hizmetlerinden sorumlu Müdür ve Kıdemli Müdür görevlerini yürüten Tamer Saka, 2004'te Risk Yönetim Direktörlüğü’nün kurulumunu gerçekleştirmek üzere, Türkiye’nin özel sektördeki ilk Risk Yönetim Direktörü olarak Sabancı Holding’e katıldı.

2010-2011 yıllarında Willis Londra’da, içinde Türkiye’nin de yer aldığı 20 ülkenin iş geliştirme faaliyetlerinden sorumlu Yönetici Direktör olarak görev aldı.

2011 yılının Aralık ayı itibariyle Kibar Holding Strateji ve İş Geliştirme Koordinatörlüğü görevini üstlenen Saka, 2012’de Otomotiv ve Kurumsal Fonksiyonlar Grup Başkanı ve Kibar Holding Yönetim Kurulu Üyesi, 2014’te CEO oldu.

Saka, Nisan 2018 tarihinde Sabancı Holding Çimento Grup Başkanlığına atandı.

Tamer Saka son olarak ise Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) Yönetim Kurulu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı görevini üstlenmesi nedeniyle Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan ayrılan Nihat Özdemir’in yerine atandı. TÇMB Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Sabancı Holding Çimento Grup Başkanı Tamer Saka seçildi.

 

Tamer Saka, Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Başkanı oldu!
 


Geri Dön