Ekonomi

Tamı tamına 40 bin TL! Duyuruldu, hemen hesaplara yatacak

40 bin lirayı bulan promosyonlar bugün çalışanların hesaplarına yatıyor. Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, THY'nin iştirak şirketlerinde çalışan personele ikramiye verileceğini açıklamıştı. İşte son dakika haberinin detayları...Havacılık sektörünü derinden etkileyen salgının etkilerinin kısmen devam etmesine rağmen bu yılın ilk altı ayında elde ettiği 11 milyar 375 milyon lira net kâr açıklayan THY, ikramiyelerin ay sonu yatacağını duyurmuştu

Türk Hava Yolları (THY) iştirak şirketlerinde ve diğer görevlerde çalışan personellere verilecek ikramiye bugün hesaplara yatıyor. Havacılık sektörünü derinden etkileyen salgının etkilerinin kısmen devam etmesine rağmen bu yılın ilk altı ayında elde ettiği 11 milyar 375 milyon lira net kâr açıklayan THY, ikramiyelerin ay sonu yatacağını duyurmuştu.

'HAYIRLI OLSUN' DİYEREK DUYURMUŞTU
Konuyla ilgili olarak, THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, " Başarımızı ailemizle birlikte kutlamaya devam ediyoruz. İştirak şirketlerimizde çalışan şef arkadaşlarımıza 40, diğer görevlerde katkı sağlayan arkadaşlarımıza ise 30 bin TL ikramiye veriyoruz. Ödemeleri ay sonunda hesaplarında olacak. Hayırlı olsun" demişti.

SAĞLIK PERSONELİ PROMOSYON NE KADAR OLACAK?
Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş; Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu ve Adli Tıp Kurumlarında çalışan personeller için promosyonların yükseltilmesi talebinde bulundu.

Milyonlarca kişiye ulaşan memurlar, bankalarda 3 yıllığına verilen promosyonu alıyor. Bankalardan güncelleme bekleyen Durmuş, geçmiş yıllarda yapılan promosyon anlaşmalarının yeni anlaşmalara kıyasla düşük olduğunun altını çizdi.

SAĞLIKÇI PROMOSYON ANLAŞMASI YAPILDI MI?
Sosyal medyada yer alan iddialara göre, Ekim ayı içerisinde İstanbul başta olmak üzere birçok ilde promosyon konusunda masaya oturulacağı bilgisi paylaşılıyor.

Ancak konuyla ilgili net bir bilgi söz konusu değil. Sağlıkçıya promosyon gelişmesi sağlandığı takdirde detaylar haberimizden öğrenilebilecek. 

TSK PROMOSYONU NE KADAR OLACAK?
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün promosyon kararından sonra Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin de talepleri sosyal medyada paylaşılıyor. Enflasyon oranının yükselmesiyle birlikte, promosyonlarının düşük kaldığını belirten personeller yeni bir anlaşma yapılmasını istiyor.

Jandarma personellerinin talepleri 50 bin liraya kadar ulaşmıştı. TSK subay, astsubay, uzman erbaşların da promosyon taleplerinin bu yönde olacağı tahmin ediliyor.

TSK PROMOSYON ANLAŞMASI KABUL EDİLDİ Mİ?
TSK promosyon anlaşması için henüz yapılmış bir görüşme yok. Personeller taleplerini sosyal medya üzerinden dile getiriyor ancak herhangi bir gelişme şu an için söz konusu değil. Yeni gelişmeler olduğu takdirde haberimizden öğrenebilirsiniz.

BANKA PROMOSYONU NEDİR?
İş yerinin bir bankayla maaş anlaşması yapması durumunda, bankaların çalışanlara yaptığı ödemedir. Promosyon ödemesi bazı anlaşmalarda her ay maaşa yansıtılır. Bazı anlaşmalarda ise tek seferde ödenir.

Genellikle kamu kurumlarında uygulanan banka promosyonu ödemesi, özel sektörde de uygulanabilir.