09 / 05 / 2024

Taner Yıldız Fransız Sanayi Bakanı ile enerji sektörü hakkında görüştü!

Taner Yıldız Fransız Sanayi Bakanı ile enerji sektörü hakkında görüştü!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Fransız konuk Bakan Montebourg'la Ankara Palas'ta bir araya geldiği toplantıda enerji sektörü ile alakalı konuları değerlendirdiklerini ifade etti..



ANKARA (AA)- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, konuk bakan  ile  Ankara  Palas'ta bir araya geldi. Yıldız, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, önemli bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi. Konuk bakanla enerji sektörü ile alakalı konuları değerlendirdiklerini anlatan Yıldız, Fransa'nın Sinop'a yapılacak nükleer güç santralinde Japonya ile birlikte çalışacağını anımsattı. 

Bakan Montebourg'un tabiriyle nükleer enerji alanındaki "Fransa'nın milli takımı" ile Türkiye'ye geldiğini dile getiren Yıldız, kendisiyle son derece verimli ve siyasi yüklerden arındırılmış enerji sektörüyle alakalı görüşmeleri yaptıklarını, bundan sonra da böyle devam edeceklerine inandığını belirtti. Yıldız, görüşmede nükleer enerjinin yanında yenilenebilir enerji kaynakları ve alternatif enerji kaynaklarının da gündeme geldiğini ifade etti.


Ankara Kırmızı Beyaz Gazetesi


Geri Dön