20 / 05 / 2024

alternatif enerji kaynakları

alternatif enerji kaynakları

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Fransız konuk Bakan Montebourg'la Ankara Palas'ta bir araya geldiği toplantıda enerji sektörü ile alakalı konuları değerlendirdiklerini ifade etti..

Enerjide radikal değişim! Binlerce kişi işten çıkarılacak

Dünyada madenlerin kapatılmasına yönelik planlar ile pazarın ucuz ve temiz enerji kaynakları olan rüzgar ve güneş enerjisi sektörüne dönüşümü nedeniyle, 2050 itibarıyla yaklaşık 1 milyon madenci işten çıkarılma riskiyle karşı karşıya kalacak.

‘Türkiye’nin güneş enerjisi kurulu gücü 10 bin 7 megawatt’a ulaştı’

Uluslararası Enerji Ajansı’nın (International Energy Agency) raporu Renewables’e göre, yenilenebilir enerji kaynaklarının önümüzdeki 5 sene içinde küresel elektrik ihtiyacının yüzde 90’ından fazlasını karşılayacağı tahmin ediliyor. Yani güneşin geleceğin en güçlü enerji kaynağı olması öngörülüyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar kimdir?  Alparslan Bayraktar kimin oğlu, nereli, ne iş yapar? 

Alparslan Bayraktar, 2023 yılı itibarıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na atandı. Peki, Alparslan Bayraktar kimdir?  Alparslan Bayraktar kimin oğlu, nereli, ne iş yapar? İşte ayrıntılar...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez; Güneş enerjisinde 10 yılda 10 bin megavata ulaştık

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Son dönemde güneş enerjisinde artan yatırım ile güneşte toplam kurulu gücümüz 10 bin megavatın üzerine çıktı. 10 sene içerisinde 10 bin megavata ulaştık. Bunun da büyük bir kısmı son birkaç yılda gerçekleşti" dedi. İşte detaylar...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Sözleşmeli Personel Alımını kaçırmayın! Son başvuru tarihi 15 Mart 2023!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alımı yapacağını duyurdu. İlanlara son başvuru tarihi 15 Mart 2023 olarak açıklandı.

Yenilenebilir enerji neden önemli? Yeşil enerjiye geçişin önündeki dört sorun

Hidrokarbonlardan yenilenebilir enerji kaynaklarına  “enerji geçişi” bugünlerde her mecrada konu olması ve artık daha fazla tartışma konusu olması yeni enerjilere ihtiyacı olduğunu gösteriyor.

Perakende ticaretinde yeni gelişmeler!

Perakende Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanunu'nda değişiklik yoluna gidiliyor. Ortak kullanım alanlarındaki yenilenebilir ve yenilenemez enerji kaynaklarının giderleri ortak olacak. İşte haberin detayları.

Yatırımcılar dikkat! Batman Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün 160 taşınmaz ihalesi 9 Ocak’ta!

Batman'da 160 adet taşınmazın irtifak hakkı tesisi ihalesi yayımlandı. Yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı lisanssız elektrik üretim tesisi yapılması ihalesi 9 Ocak’ta gerçekleştirilecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Gazprom Başkanı Miller ile görüştü!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Rus enerji şirketi Gazprom’un Başkanı Aleksey Miller ile bir araya geldi.

5 bin metrekareden büyük inşaatlara şok düzenleme!

Gelecek seneden itibaren bir parseldeki toplam inşaat alanı 5 bin metrekareyi aşan yapıların, kullandığı enerjinin en az yüzde 5'ini yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılaması zorunlu sayılacak. 

Bitcoin madenciliğinde temiz enerji arayışı!

Çevresel etkileriyle tartışmaların merkezinde bulunan kripto para madencileri karbon salınımını azaltmak için çözüm ararken, enerji kaynaklarını çeşitlendirmek isteyen madenciler için yenilenebilir kaynaklara ek olarak nükleer enerji ön planda.

Yeşil faturaya hazır mısınız? Yeni dönem başlıyor!

Enerjide yeni süreç 1 Haziran tarihinden itibaren başlıyor. Tüketiciler 1 Haziran'dan sonra yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektriği kullanmayı seçebilecek ve yeşil tarifeye geçebilecek.

Avrupa ve Türkiye’nin en büyük 'yeşil OSB’si Dikili’de kuruluyor!

Tüm enerjisini kendi bünyesinde sağlayan "yenilenebilir yeşil bir OSB" çalışması olan Dikili TDİOSB'nin Avrupa ve Türkiye’nin en büyük topraksız, tam otomasyonlu, ısıtma için yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanıldığı modern sera ve tarımsal sanayi kümelenmesi olması amaçlanıyor.OSB'de tüm atıkl

alternatif enerji kaynakları Haberi

alternatif enerji kaynakları

ANKARA (AA)- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, konuk bakan  ile Ankara Palas'ta bir araya geldi. Yıldız, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, önemli bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi. Konuk bakanla enerji sektörü ile alakalı konuları değerlendirdiklerini anlatan Yıldız, Fransa'nın Sinop'a yapılacak nükleer güç santralinde Japonya ile birlikte çalışacağını anımsattı. 

Bakan Montebourg'un tabiriyle nükleer enerji alanındaki "Fransa'nın milli takımı" ile Türkiye'ye geldiğini dile getiren Yıldız, kendisiyle son derece verimli ve siyasi yüklerden arındırılmış enerji sektörüyle alakalı görüşmeleri yaptıklarını, bundan sonra da böyle devam edeceklerine inandığını belirtti. Yıldız, görüşmede nükleer enerjinin yanında yenilenebilir enerji kaynakları ve alternatif enerji kaynaklarının da gündeme geldiğini ifade etti.


Ankara Kırmızı Beyaz...