29 / 04 / 2024

Taner Yıldız: HES'teki fırsata odaklanın!

Taner Yıldız: HES'teki fırsata odaklanın!

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, zorda kalmadıkça doğalgazdan elektrik üretilmesini istemediğini belirterek, 'Doğalgaz santralı kurmak kolay ama yatırımcılar HES ve yenilenebilir kaynaklara yönelmeli  



ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, zorda kalmadıkça doğalgazdan elektrik üretilmesini istemediğini belirterek, 'Doğalgaz santralı kurmak kolay ama yatırımcılar HES ve yenilenebilir kaynaklara yönelmeli. Zorda kalmadıkça doğalgazdan elektrik üretmeyelim' dedi. Yıldız, HES'lere ilişkin eleştirilerin 'modaya uymak' adına yapıldığını belirterek, 'Bunlar yerli kaynak. Türkiye, su kaynaklarını değerlendirmeli' dedi. Yıldız, 2010'da ülkede üretilen elektriğin 4'te 1'inin sudan elde edildiğini belirterek, 'Türkiye, HES'lerden elde edilen elektriği kullandı. HES'lerin elektrik üretiminde ülke tarihinin en yüksek değerine ulaşıldı' diye konuştu.

YERLİ KAYNAKLARA YATIRIM YAPILMALI
ELEKTRİK   üretmek isteyen yatırımcılara çağrıda bulunmak istediğini belirten Yıldız, 'Yatırım çabanızı daha çok HES'lerle ilgili alana yoğunlaştırın. Doğalgazdan önce su kaynaklarına yönelin. Doğalgaz santrali kurmak kamu ve özel sektör için çok kolay. Doğalgazın üretim kaynağı olarak çok fazla artmasını uygun bulmuyoruz. Ancak sıkıntıya düşünce ancak doğalgaz olanaklarını devreye sokmalıyız. Yatırımcılar önce HES ve yerli kaynaklara yatırım yapmalı' diye konuştu.
Deniz çİçEK /Akşam


Geri Dön