07 / 05 / 2024

Tapu harcı ödemesi nasıl yapılır?

Tapu harcı ödemesi nasıl yapılır?

Tapu harcı ödemesi nasıl yapılır? sorusu tapu harcı ile karşı karşıya kalan vatandaşların sıklıkla sorduğu sorulardan biridir. İşte o araştırılan yanıtlar!



TAPU HARCI ÖDEMESİ NASIL YAPILIR?

Tapu harçlarının belli bir ödenme şekli vardır. Tapu harçlarının ödenmesinde uygulanan genel şekil şudur; Tapu harcı, İşlemin yapıldığı yerin, bölgenin vergi dairesine ödemesidir. Ama artan teknolojik gelişmesi ile birlikte tapu harcının ödemesinde alternatif yollarda oluşmuştur. Tapu harcının ödemesinde bilinen 4 farklı yol bulunmaktadır.

Bu yolların ilki, tapu dairesinin gönderdiği kısa mesajda belirttiği üzere ilgili ATM’lerden bu işlemi yapabilirsiniz. ATM çünkü ilgili bankaların gişelerinden tapu harcı ödemesi yapılmamaktadır. Böyle bir işlem kabul edilmemektedir.  Ancak ATM’den yüksek miktardaki tapuları ödemek size güçlük çıkaracaktır bu yüzden diğer yöntemlerden bahsedebiliriz.  Bir diğer ikici yol da size yakın olan Vergi Dairesi üzerinden de tapu harcı ödemenizi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Bu yöntem dışında size sunulan başka bir yol da bulunmaktadır. Kredi kartı ile ödemekte mümkündür. İnteraktif vergi dairesi üzerinden tapu harçlarınızı kredi kartınız ile de ödeyebilirsiniz. Arma motorunuza İnteraktif Vergi Dairesi Tapu Harcı yazarak bu bilgiye ulaşabilirsiniz.

Üçüncü bir yol da İnternet Bankacılığı Ziraat bankası ve garanti bankasından tapu harçları yatırılabiliyor. Bu bankaların komisyon alıp almadığını araştırabilirsiniz. Son yol ise WebTapu üzerinden ödenebilme şeklidir. Web tapu sayfasından yaptığınız başvuru mesajı işlemlerinin sonlandırılma mesajı ile birlikte web tapu ekranına ödeme bekleniyor şeklinde bir bildirim ile karşılaşabilirsiniz. Web tapu ile ilgili tüm detayları önceki videolarımda detaylı olarak anlatmıştım. Yukarıdaki kartlardan da ulaşım sağlayabilirsiniz. Burada yapacağınız işlemlerdeki dekontları tapuya götürmenize gerek yoktur. Tapu sistemde ödeyip ödemediğinizi görüntülemektedir. Eğer sistemlerde herhangi bir arıza oluşmuyorsa sizden bu dekontları tapu istemeyecektir.

833,6 milyon liralık tarımsal destek ödemelerinde son durum! İşte detaylar!

Şanlıurfa’da istihdam olanağı artıyor! İşte detaylar!

Çay üretim rakamları açıklandı! İşte Türkiye’nin çay üretimdeki yeri!


Geri Dön