27 / 04 / 2024

Tapu harcı ve KDV indirimi konut satışlarını artıracak!

Tapu harcı ve KDV indirimi konut satışlarını artıracak!

Konut, oto, mobilya ve beyaz eşya sektörlerine vergi indirimi müjdesi 4 sektörde de büyük heyecan yarattı. Konutta tapu harcı ve KDV indirimi konut satışlarını artıracak.



Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın konut, oto, mobilya ve beyaz eşya sektörlerine vergi indirimi müjdesi 4 sektörde de sevinçle karşılandı. TESK Başkanı, “Can suyu olacak, çarklar dönecek” dedi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın enflasyonla mücadeleye destek ve kur etkisiyle daralan sektörleri canlandırmak için açıkladığı vergi indirimleri sevinçle karşılandı. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Albayrak konut, mobilya, beyaz eşya ve otomotiv sektörlerine vergi indirimi müjdeleri vermişti. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, “Vergi indirimleri ekonomiye can suyu olacak, çarklar yeniden dönecek. En önemlisi indirimler net indirim olarak fiyatlara yansıyacak” dedi.

Albayrak’ın konut satışlarında KDV oranlarının yüzde 18’den yüzde 8’e, tapu harçlarının da yüzde 4’ten yüzde 3’e indirilmesi uygulamasının yıl sonuna kadar süreceğini açıklaması memnuniyetle karşılandı. Gayrimenkul sektörü temsilcileri, kararın satışları artıracağını ve stokların erimesini sağlayacağını söylüyorlar. 


Geri Dön