Emlak Sözlüğü

Tapu işlemlerinde bir yaş sınırı var mıdır?

Tapu işlemleri ile uğraşan vatandaşlar, bu işleme dair pek çok soru sorar. Özellikle Tapu işlemlerinde bir yaş sınırı var mıdır? sorusu soruluyor. İşte haberin detayları!İşte merak edilen 75 yaşındaki biri tapuda satış yapabilir mi? Tapu işlemlerinde bir yaş sınırı var mıdır? sorularının yanıtları…

Tapu işlemlerinde bir yaş sınırı var mıdır? 18 yaşından küçük birine tapu verilir mi? sorularının yanıtları aranıyor. İşte merak edilen 75 yaşındaki biri tapuda satış yapabilir mi? Tapu işlemlerinde bir yaş sınırı var mıdır? sorularının yanıtları…

Tapuda yapılacak alım ve satım işlemlerinde tarafların 18 yaşından küçük ve 65 yaşından büyük olmaması gerekmektedir. Bir başka deyişle, tapu işlemi yapacak tarafların yaşları için alt sınır 18, üst sınır 65 yaştır.

65 YAŞIN ÜSTÜNDEKİLER TAPU İÇİN NE YAPMALIDIR?

Bir gayrimenkulü satan veya alımını yapan kişi 65 yaşını aşmışsa, Tapu Müdürlüğü’ne akli dengesinin yerinde olduğunu belgeleyen bir sağlık raporu vermesi gerekiyor.

18 YAŞIN ALTINDAKİLER TAPU İÇİN NELER YAPAR, 18 YAŞIN ALTINDAKİLER TAPU İÇİN NE YAPMALIDIR?

18 yaşından küçük kişiler miras yoluyla bir gayrimenkule sahip olmaları ya da ebeveynlerinin çocukları adına bir taşınmaz satın almaları durumunda ne yapmalı? Bu durumda 18 yaşından küçük kişiler için sahibi olduğu taşınmaz mal üzerinden tasarruf işlemi gerçekleştiriliyor.

ÇOCUKLARA EV DEVREDİLİR Mİ?

Tapu satışı işlemi hem birbirini tanıyan hem de tanımayan kişiler arasında kolaylıkla yapılabilir. Bunun yanı sıra aile bireyleri içinde aile bireylerine de ev devri yapılabilir böyle bir işlem mümkündür. Sağlığında ev devir işlemlerini gerçekleştirmek isteyen kişiler iki farklı yöntemden birisini seçip uygulayabilirler. Bunlardan ilki, bağış yöntemi ile yapılan devir işlemleri gelmektedir. Ancak bu şekilde devri gerçekleştirilen evden, maddi anlamda yüksek olan bir harç bedeli talep istenir. Bu nedenden dolayı ikinci yöntemi tercih edebilir. İkinci yöntem olarak kabul edilen devir satışı, kişiler arasında daha çok tercih edilmektedir. Ancak devir işlemleri sırasında belediye tarafından belirlenmiş olan emlak beyan değeri de göz önünde bulundurulmalıdır. Devri yapılacak olan gayrimenkulün, ya da mülkün, taşınmazın söz konusu olanın değerinin, beyandan az olmaması gerekmektedir.

Doğal gaz Ağustos tarifesi yayımlandı! İşte detaylar!

Satış işlemleri için gerekli belgeler nelerdir?

Babadan ev tapusu nasıl alınır?