27 / 04 / 2024

Tapu işlemlerinde nelere dikkat edilmeli?

Tapu işlemlerinde nelere dikkat edilmeli?

Tapu işlemlerinizi şahsen veya noterden verilen vekaletname ile yetkili kılacağınız vekilleriniz ile yapabilirsiniz. Ancak dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunuyor.



Aldığınız ya da sattığınız evin tapu devir işlemlerini şahsen veya noterden verilen vekaletname ile yetkili kılacağınız vekilleriniz aracılığıyla yapabiliyorsunuz. Ancak tapu işlemlerinde dikkat etmeniz gereken birçok husus bulunuyor. Tapu müdürlüklerindeki işlemlerinizin hızlandırılmasıyla ilgili vaatte bulunan yetkisiz kişilere itibar etmemelisiniz.

Şahsen veya vekiliniz olmadan, tapu müdürlükleri tarafından yapılacak akitli işlemlerde; resmi senet tanzimi öncesinde hazırlanması ve eksiklerin tamamlanması için, emlakçılar ile tapu sicilinde hak sahibi olan kişiler arasında gerçekleşecek tellaliye sözleşmesinin ve işlemler için gerekli belge ve evrakların asıllarının emlakçı tarafından bizzat ilgili tapu müdürlüğüne ibraz edilerek başvuru yapılması ve başvuru yapan gerçek hak sahibi tarafından verilen yetkiye ve onun imzasına dayanarak yapıldığının tespit edilmesi durumunda,  emlakçıların iş takip edilebilmelerine imkan verilmiş olması gerekiyor.

Tapu işlemleri için gerekli evraklar neler?

- Satıcının ve alıcının nüfus cüzdanları ya da yetkilendirilen vekil için vekaletnamenin aslı,
- Satıcıya ait 1 adet ve alıcıya ait 2 adet vesikalık fotoğraf,
- Konutun zorunlu deprem sigortası kaydı,
- Tapu çıkarıldı ise ilgili konutun tapu belgesi,
- Konutun bağlı bulunduğu belediyeden alınacak olan emlak rayiç bedeli.

BAŞVURULAR İÇİN;

Taşınmaz Maliki veya Temsilcisinin Müracaatı
Gerekli evrakları hazırlayıp sıramatik cihazlarından sıra numarası alıp başvuruda bulunabilirsiniz.

Alo 181 Çağrı Merkezi veya E-randevu Üzerinden Başvuru
Alo 181 Çağrı Merkezimizi arayıp veya  E-randevu üzerinden tapu müdürlüğünde yapacağınız işlem için randevu alabilirsiniz.

İlk 8 ayda 5.5 milyarlık tapu işlemi yapıldı!

Tapu harcı dolandırıcılığına dikkat!


Geri Dön