03 / 05 / 2024

Tapu kaydındaki kimlik bilgileriyle ilgili şok detay! Yargıtay kararını verdi!

Tapu kaydındaki kimlik bilgileriyle ilgili şok detay! Yargıtay kararını verdi!

Tapu kaydına yanlış yazılan kimlik bilgileri ile ilgili çok önemli bir gelişme yaşandı. Eğer bir kişinin nüfusta kaydı yok ise o kişinin mirasçıları veya tapu maliki, sahibi olduklarını öne sürdükleri bir gayrimenkul için ne yapabilir?



TAPU KAYDININ DÜZELTİLMESİ DAVASI AÇILABİLİR Mİ?

Gazete Vatan'dan Özge Seren Doğu'nun haberine göre, Avukat Deniz Kutluk, Yargıtay’ın 21 Eylül 2022 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan kararına göre nüfusta kaydı olmayan kişiler için tapu kaydının düzeltilmesi davası açılmasının mümkün olmayacağını dile getirdi ve önemli açıklamalar yaptı. 

Avukat Deniz Kutluk konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Her ne sebeple olursa olsun bir kişinin nüfusta kaydı bulunmuyorsa o kişinin mirasçıları, sahibi olduklarını iddia ettikleri gayrimenkul için tapu kaydının düzeltilmesi ve kendi adlarına tescilini talep etmesi mümkün olmayacaktır.” dedi.

Tapu kaydındaki kimlik bilgileriyle ilgili şok detay! Yargıtay kararını verdi!

NÜFUSTA KAYDI YOKSA MİRASÇILAR NE YAPACAK?

Peki eğer bir kişinin nüfusta kaydı yok ise o kişinin mirasçıları sahibi olduklarını öne sürdükleri bir gayrimenkul için ne yapmaları gerekiyor?  

Avukat Deniz Kutluk konuyla ilgili olarak Yargıtay’ın söz konusu kararına göre bir kişinin nüfusta kaydı yok ise o kişinin mirasçıları hak sahibi olduklarını öne sürdükleri bir taşınmaza yönelik bu durumun sadece tespitini talep edebileceklerini söyledi.

Nitekim nüfusa kaydedilmeden ölmüş ya da herhangi bir sebeple nüfusta kaydı olmayan kişilerin, tapu kaydındaki kimlik bilgilerinin düzeltilmesi mümkün olmadığını söyleyerek, böylesi durumlarda idari yoldan tapu kayıtlarının intikalinin vatandaşlar tarafından yaptırılamaması sebebiyle büyük zorluklar yaşandığını dile getirdi.

AYNI KİŞİ OLDUĞU TESPİT ETTİRİLECEK

Ayrıca zorunlu olarak mirasçılar tarafından dava açılan böylesi hallerde mağdurların nüfusta kaydı olmayan fakat tapuda hak sahibi gözüken kişi ile murisin gerçekte aynı kişi olduğunu mahkeme önünde ispat etmeleri ve bu durumu tespit ettirmeleri yeterli olmuş olacak.


Geri Dön