02 / 05 / 2024

Tapu kayıt örneği harcı 2018!

Tapu kayıt örneği harcı 2018!

Murisler dahil tapu kayıt örneği alan kimselerden belge örneklerinin beher sayfasından fotokopiler da dahil olmak üzere harcın alınması gerekiyor. Peki, Tapu kayıt örneği harcı 2018 ne kadar?



Tapu Kayıt Örneği Verilmesinde Harç hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Dairesi Başkanlığı tarafından genelge yayımlandı.

Genelgede, veraset işlemleri için tapu kayıt örneği talep eden murislerden harç alınmamasına işaret edilerek böyle bir uygulamanın olmadığının altı çizildi. 

Buna göre, murisler dahil tapu kayıt örneği alan kimselerden belge örneklerinin beher sayfasından fotokopiler da dahil olmak üzere harcın alınması gerekiyor. Peki, Tapu kayıt örneği harcı 2018 ne kadar?

Tapu kayıt örneği harcı 2018

İlgililerin isteği üzerine gayrimenkullere ait verilecek kayıt örneklerinin her birisiyle çıkarılacak belge örneklerinin beher sayfasından (Fotokopiler dahil) 9,30 TL alınıyor.

Tapu alım satım harcı 2018

Gayrimenkullerin satış yoluyla devredilmesi halinde harcı alıcı ve satıcının ayrı ayrı ödemesi gerekiyor. Tüm gayrimenkul türleri için kanunen satış bedeli üzerinden binde 20 oranında harç tahsil ediliyor.

Ancak Bakanlar Kurulu gereğince yapılan indirim ile 31 Ekim 2018 tarihine kadar konut ve işyeri satış işlemlerinde binde 15 oranında harç tahsil ediliyor.


Tapu harcı indirimine yeni düzenleme!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön