27 / 07 / 2024

Tapu sahipleri aman bu süreyi kaçırmayın! Yoksa tüm haklarınız kaybolacak!

Tapu sahipleri aman bu süreyi kaçırmayın! Yoksa tüm haklarınız kaybolacak!

Tapu sahiplerine kritik bir hatırlatmada bulunuldu. O işlemi yapmayan kişiler haklarından olacak. İşte detaylar!


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Hisseli tapu sahipleri için kritik bir açıklama yapıldı. Tapuda ön alım hakkı için belirlenmiş olan başvuru süresi için son günlerin çağrısı yapıldı ve bu başvuruların belirlenmiş olan süreç içinde yapılması gerektiği bilgisi verildi. Yasal süre içerisinde başvuru yapmayan hisse sahiplerinin haklarının kaybolacağı duyuruldu. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklama ile beraber hisse sahiplerinin ayrıntılara dikkat etmesi gerektiği vurgulandı.

Tapu sahipleri aman bu süreyi kaçırmayın! Yoksa tüm haklarınız kaybolacak!

HİSSELİ TAPU NE ANLAMA GELMEKTEDİR?

Birden çok kişinin ortaklaşa sahip olduğu taşınmaz mallara verilen tapuya hisseli tapu adı verilir. Hisseli tapu belgesi mümkün sahipliğini ve hissedarların paylarını gösteren resmi bir belge olarak da adlandırılmaktadır. Hisseli tapu sahiplerine mülk üstünde tasarruf yetkisi kullanma hakkı verilirken başka hissedarlar ile anlaşamama olayına karşı ön alım hakkı için düzenleme hakkı da bulunur.

Başvuru süreleri içinde hisseli tapu sahiplerinin Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne başvuru yapıp, ön alım hakkını kullanması gerekmektedir. Başvuru süresini kaçırılması halinde ise hisseli tapu sahiplerinin haklarını yok olacağı aktarıldı. Bu çerçevede hisseli tapu sahiplerinin belirlenen süre içinde başvuru yapmasının önemli olduğuna dair vurguda bulunuldu.

Hisseli tapu sahiplerinin başvuru yapabilmesi için tapunun hisseli olması gerektiği kaydedildi. Bu bilgilerin yanı sıra belirlenen diğer şartlarında sağlanması gerekir. Başvuru süresinde gerekli şartlar yerine getirildiği zaman hisseli tapu sahiplerinin hakları da koruma altına alınmış olacak.

Hisseli tapusu bulunan ev sahiplerinin tapuda ön alım hakkı için belirlenmiş olan başvuru süresinin dikkate alınması gerektiği aktarılırken verilen süre içerisinde başvuru yapması gerektiğinin de altı çizildi. Başvuru süresini tamamlayan hisseli tapu sahipleri de kendilerine verilmiş olan hakkı da kaybetmiş olur. Bu bağlamda hisseli tapu sahiplerinin ilgili duyuruları takip etmeleri ve gerekli başvuruları da zamanında yapmaları gerekmektedir.


Geri Dön