27 / 04 / 2024

Tapu sahipleri dikkat! 2024 emlak vergisi ödemeleri ne zaman başlayacak?

Tapu sahipleri dikkat! 2024 emlak vergisi ödemeleri ne zaman başlayacak?

Pek çok tapu sahibini yakından ilgilendiren 2024 emlak vergisi ödemeleri ne zaman başlayacak? İşte emlak vergisi 2024 ödeme tarihleri....



Pek çok tapu sahibini yakından ilgilendiren 2024 yılı emlak ve çevre temizlik vergisinin ilk taksiti için araştırmalar başladı. Tapu sahiplerinin yılda iki taksit olarak ödediği emlak vergisi, taşınmazın bulunduğu belediye tarafından yıllık olarak tahakkuk ettiriliyor. Mükelleflerin tahakkuk eden vergileri taksit süreleri içinde ödemeleri, gecikme zamlarıyla karşılaşmamaları için büyük önem önem taşıyor. Peki, emlak vergisi 1. taksit ödemeleri ne zaman?

NTV'nin aktardığı detaylara göre yeni yılın başlaması ile beraber vergi ödemeleri gündeme geldi. Taşınmaz sahibi vatandaşların senede iki taksit olarak ödediği emlak vergisi en çok merak edilenler arasında bulunuyor. Pek çok vatandaş 2024 yılının ilk taksitini ne zaman ödeyeceğini merak ediyor. İşte, 2024 emlak vergisi 1. taksit ödeme tarihleri...

2024 EMLAK VERGİSİ İLK TAKSİT ÖDEMESİ NE ZAMAN?

Milyonlarca gayrimenkul sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisinin 1 Mart tarihinde başlayan ilk taksit ödeme dönemi 31 Mayıs tarihinde bitiyor.

Tapu sahipleri dikkat! 2024 emlak vergisi ödemeleri ne zaman başlayacak?

EMLAK VERGİSİ ÖDEMELERİ NASIL YAPILIR?

Emlak vergisi ister TC kimlik numarası ister sicil numarasıyla online şekilde yapılabiliyor.

Ayrıca e-devlet üzerinden de pek çok belediyeden sicil, tahsilat ve tahakkuk bilgileri sorgulanabiliyor.

Ödemeler de veznelerin dışında posta çeki, e-belediyeden kredi kartı ile ve bankalara havale-eft ile de ödenebiliyor.


2024 EMLAK VERGİSİNDEN KİMLER MUAF?

Brüt 200 metrekareyi geçmeyen konutu olan emekliler emlak vergisinden muaf oluyor. Üstelik bu konutta oturma şartı da aranmıyor.

Bu yıl emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinden faydalanarak emekli olan EYT'liler bu yılın Ocak ayı itibarıyla emlak vergisinden muaf olmuş olacak. İster Nisan ayında isterse Aralık ayında emekliliğe hak kazanılmış olsun muafiyet aylık bağlanmış olan tarihi izleyen seneden itibaren geçerli olacak.

Ayrıca pek çok kişinin gündeminde yer alan söz konusu emlak vergisi muafiyetinden, ev hanımı, şehit yakını, gazi, engelli vatandaşlar ile tek konutun yanında gelir getirmeyen arsa, arazi, iş yeri olanlar da yararlanıyor.

Rusya'da sosyal konutların metrekare fiyatı yüzde 4 arttı!

İşçilerin yüzde 53.3'ü kiracı: Konuta erişim sorunu gittikçe büyüyor!

TOKİ'den 4 bin 732 TL taksitle konut fırsatı! Başvurular işte bu tarihte başlıyor!


Geri Dön