12 / 09 / 2024

Tapu sahipleri dikkat!  Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 1 Kasım’da başlıyor!

Tapu sahipleri dikkat!  Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 1 Kasım’da başlıyor!

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi 2. Taksit ödemeleri 1 Kasım itibarıyla başlıyor. Peki emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödenmezse ne olur? 



2024 yılı emlak vergisi ödemeleri milyonlarca tapu sahibini de yakından ilgilendiriyor.  2024 yılı için ödenecek olan emlak vergisinin birinci taksit ödemeleri geçtiğimiz mayıs ayında tamamlanmıştı. Vergi mükellefleri şimdi 2. taksit için ödeme yapacakları tarih ile ilgili araştırmalar yapmaya başladı.

Peki, milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödenmezse ne olur? Emlak vergisi 2. Taksit ödemeleri ne zaman? İşte merak edilen soruların yanıtları ve emlak vergisi ödemeleri ile ilgili detaylar…

Tapu sahibi olan milyonlarca vatandaş, emlak vergisi taksit ödemeleri hakkında araştırmalar yapmaya başladı. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre bu sene ödeyecekleri emlak vergisinin 2. taksit ödemelerinin ne zaman olduğunu merak eden vatandaşlar ayrıca ödemeleri nasıl yapacağını da araştırıyor.

Tapu sahipleri dikkat!  Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 1 Kasım’da başlıyor!

2024 EMLAK VERGİSİ 2. TAKSİT ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

Verilen bilgilere göre emlak vergisini isteyenler peşin şekilde  ödeyebileceği gibi isteyenler de taksitle ödeyebiliyor.

Sene içerisinde 2 taksitle ödenen emlak vergisinin 2. taksit ödemeleri  Kasım ayı boyunca ödenebilecek. Emlak vergisinin2. taksitleri 1-30 Kasım döneminde ödenecek.

TAPU SAHİPLERİ DİKKAT! EMLAK VERGİSİ NASIL ÖDENİR?

Emlak vergisi ister TC kimlik numarası ister sicil numarası ile online şekilde ödenebiliyor. Ayrıca bunun dışında e-devlet üzerinden de pek çok belediyeden sicil, tahsilat ve tahakkuk bilgileri sorgulanabiliyor. Emlak vergisi ödemeleri veznelerin dışında posta çeki, e-belediyeden kredi kartı ile ve bankalara havale-eft ile de ödenebiliyor.

2. taksit ödemelerinin Kasım ayı itibariyle başlayacağı emlak vergisini ödemekle yükümlü olan bir vatandaş emlak vergisini ödemezse bazı yaptırımlarla karşı karşıya kalabiliyor. Mülk sahiplerinin ödemediği emlak vergisine aylık olarak vergi tutarının yüzde 1,40 değeri kadar faiz eklenir. Söz konusu bu faize ek olarak da emlak vergisini ödemeyen kişinin kredi notu da etkileniyor. Hatta eğer ödememe durumu çok uzun süre devam ederse  kişinin kredi notu düşer ve kredi kartından yararlanamayacak duruma bile gelebilir.

 

1932'de sahipsiz boş arsalar tespit edilerek satışa çıkarılmış!

Ev sahipleri ve kiracılar için kira sözleşmelerinde bilinmesi gereken 5 önemli kural!

5.5, 6 büyüklüğünde depremde tüm binalar yıkılabilecek durumdaydı: Büyükçekmece Tepecik'te beklenen planlar imzalandı!


Geri Dön