Emlak Konut

Tapu sahipleri nasıl bulunur?

Tapu sahipleri nasıl bulunur? Başkasına ait tapu bilgilerine nasıl ulaşılır? Soruları sıklıkla sorulmaktadır. İşte sorulan bu soruların detayları!Vatandaşlar, Tapu sahipleri nasıl bulunur? Başkasına ait tapu bilgilerine nasıl ulaşılır? Şeklinde sorularına yanıt aramaktadır

Tapu bilgilerine ulaşma noktasında pek çok husus merak edilmektedir. Vatandaşlar, Tapu sahipleri nasıl bulunur? Başkasına ait tapu bilgilerine nasıl ulaşılır? Şeklinde sorularına yanıt aramaktadır.

İşte tapu bilgilerine ve tapu sahipleri nasıl bulunur? Başkasına ait tapu bilgilerine nasıl ulaşılır? sorularına dair merak edilen detaylar…

TAPU SAHİPLERİ NASIL BULUNUR?

Türkiye sınırları içerisinde bulunan tüm taşınmazlar, gayrimenkuller Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından tapu kütüğüne geçirilmektedir. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde bulunan bu kütükte taşınmaz her malın sahibi adına düzenlenen tapu kayda geçirilir ve takip edilir.

Son zamanlarda özellikle de internette yaygınlaşan sahte ucuz satılık ev ve arsa ilanlar pek çok kişinin kafasını karıştırmakta ve bu şekilde vatandaşlar dolandırılıp mağdur olmaktadır. Böyle bir durumla karşılaşmamak, dolandırılmamak adına ödeme yapmadan önce tapu sahibi ile taşınmazı size satmaya çalışan kişinin aynı kişi olup olmadığı veya vekaleti altında bir kişi olup olmadığını sorgulanması çok önemli bir husustur.

BAŞKASINA AİT TAPU BİLGİLERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

Başkasına ait tapu bilgileri nasıl öğrenilir sorusu da sıklıkla sorulmaktadır. Tapu bilgilerini öğrenmenin en kolay yolu taşınmazın adres olarak bağlı olduğu belediyeye giderek sorgulama yapılmasını talep etmekten geçmektedir. Tapu daireleri bu konuda açık bir şekilde bilgi vermezken bir başkasına ait tapuyu sorgulama da resmi olarak yasaktır. Belediyelerde satın alınmak istenen tapusu ile başvuruda bulunularak tapunun bu kişiye ait olup olmadığı yönünde doğrulama yapılarak bilgi vermektedir. Çünkü tapu bilgileri yasal olarak devletin koruması altında olduğundan ve bu bilginin kurum ile tapu sahibi dışında kalan kişilerle paylaşılması da kesinlikle yasadışıdır.

TAPU KİME AİTTİR NASIL BULUNUR?

Söz konusu hak yalnızca hukuk çalışanları ve avukatlara tanınmış olup ev ya da arsanın kime ait olduğunu sorgulamak için harç yatırılması gerekmektedir. Bu harcı ödeyen avukat ve hukuk çalışanları sistem üzerinden bu bahsedilen tapu kaydı kimin adına ise bakma yetkisine sahiptir.

Tapu kaydına nereden bakılır?

Akaryakıt fiyatlarında son durum ne? İşte güncel benzin fiyatlarına dair detaylar!

TOKİ 81 İlde sosyal konut projesi başvuruları ne zaman, kimler başvurabilir? İşte detaylar!