28 / 04 / 2024

Tapu sahiplerine müjdeli haber! Başvuru yapanların parası iade edilecek!

Tapu sahiplerine müjdeli haber! Başvuru yapanların parası iade edilecek!

Milyonlarca tapu sahibine geriye dönük ödemelerde iade yapılacak. Maliye Bakanlığı'nın yeni düzenlemesiyle çok sayıda tapu sahibi parasına kavuşacak.



Milyonlarca konut ve arsa tapusu sahiplerine müjdeli haber geldi. Tapuda geriye dönük ödemeler başladı ve bu vatandaşlara para iadesi yapılacak.

PARA İADESİ YAPILACACAK!

Emlak vergisi ödemelerinde, para iadesi durumunda faydalanacak kişiler belli oldu. Bu ayrıcalıklarını bilmeden emlak vergisi ödemesi yapanların paraları iade edilecek.

Meydabar'da yer alan habere göre; bu kapsamda beş yıl süre ile geriye dönük olarak para iadesi yapılacak. Bu kapsam iade yapılan vatandaş 7 bin 863 lira para alacak.

Emlak vergisi ödemekte olan milyonlarca kişinin, aslında vergi mükellefi olmadığı ortaya çıktı. Bu durum üzerine Ombudsmanlık kurumu, Kamu Denetçiliği Kurumu'nun belirttiği emsal karara dayanarak, aşağıdaki kişilere emlak vergisi iadesi yapılacak.

İşte emlak vergisi iadesi yapılacak kişiler; Emekliler, Ev hanımları, İşi olmayan kişiler Şehidin dul eşi ve yetimleri,Gaziler ve Engelliler.

Tapu sahiplerine müjdeli haber! Başvuru yapanların parası iade edilecek!

BU KİŞİLER EMLAK VERGİSİ ÖDEMEYECEK

Yukarıdaki özelliklere sahip alan kişiler, sahip oldukları evin tek ikametgah olması ve devletin sağladığı maaş dışında herhangi bir gelire sahip olmamaları durumunda, sıfır oranlı emlak vergisi kanunundan yararlanma hakkına sahiler.

Söz konusu karar, söz konusu kişilere düzenli olarak ödenen emlak vergilerinin geri ödenmesi anlamına geliyor.

KDK'nın açıklamasına göre, "Bakanlar Kurulunca belirlenecek indirimli vergi oranından, Türkiye'de brüt yüzölçümü 200 m²'yi geçmeyen tek meskeni olan veya tek meskenin intifa hakkına sahip bulunan; gelirleri münhasıran kanunla kurulan sosyal güvenlik kurumlarından aldıkları emekli, dul, yetim, ölüm ve malûliyet aylığından ibaret bulunanlar yararlanacaktır." İfadeleri kullanıldı.

Tapu sahiplerine müjdeli haber! Başvuru yapanların parası iade edilecek!

1319 sayılı Kanun'un 37. maddesi şu şekilde:

"Bu Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla, tahsil edilecek vergide 213 sayılı Vergi Usul Kanunu ile 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkında Kanun hükümleri uygulanır." ibaresi yer alıyor. 

Dolayısıyla, emekliler, dul ve yetimler ile ölüm ve maluliyet aylığı alan kişilerin evlerinin 200 metrekareden küçük olması durumunda emlak vergisi ödemesi yapmasına gerek kalmıyor.

Mal sahipleri dikkat! Tapuda yeni bir dönem başlıyor

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisi 2024 ödemeleri bu tarihte başlıyor!

Geri Dön