04 / 05 / 2024

Tapuda hissedarlar nasıl öğrenilir?

Tapuda hissedarlar nasıl öğrenilir?

Tapu tek kişi adına olabileceği gibi birden çok kişi adına da olabilir. Bu tür tapulara hisseli tapu denir. Peki hisseli tapu noter satışı yapılır mı, Tapuda hissedarlar nasıl öğrenilir? İşte yanıtlar!



TAPUDA HİSSEDARLAR NASIL ÖĞRENİLİR?

Bir tapunun birden çok hissedarı olabilir. Bu durum hisseli tapuyu doğurur. Peki Bu kişilere nasıl ulaşabilirim? Bu hissedarların, kişilerin bilgilerine tapuya gidip tapu sorgusu yaptırarak ulaşabilirsiniz. Eğer kendiniz gitmek istemiyorsanız da vekalet verdiğiniz bir avukatın da sizle beraber veya tek başına gidip sorgulama yaptırması da bu bilgilere ulaşmanızı sağlar.

TAPUYA RANDEVU ALMADAN GİDİLİR Mİ?

Herhangi bir mal alım ve satım işlemleri için tapu müdürlüklerine gidilir. Bu işlemlerde tarafların ya da onların vekillerinin, Tapu Müdürlüklerine başvuruda bulunulmalıdır. Tapu dairesinde gerçekleşecek işlemler için ilk önce Tapu Müdürlüklerinden randevu alınması gerekir. Buna ek olarak da randevusuz işlemler gerçekleşmemektedir. Satış işleminde satıcıyı vekil, vasi, kayyım vb. kanuni temsilci temsil edilecek vekalet belgesi alınmalıdır.

HİSSELİ TAPU NOTER SATIŞI OLUR MU?

Hisseli tapunun satışının önünde herhangi bir engel bulunmamaktadır. Satış noterde yapılan sözleşme ile veya tapu sicilinde gerçekleştirilir. Bunun yanında burada diğer pay sahiplerinin bir önalım hakkına sahip olduğunun bilinmesi gerekmektedir. Ayrıca dolayı gayrimenkul üzerindeki hisseler, başka birisine satılmış olsa bile diğer paydaşlar yeni pay sahibinden bu payları satın alabilirler.

TAPUSU OLMAYAN EV SATILIR MI?

Tapu, bir ev ve arsanın yani bir mülkün ne kadarının kime, veya kimlere ait olduğunu ilan eden resmi bir belgedir. Gayrimenkul satışının hukuki bir dayanağının olması ve aynı zamanda da resmi bir niteliği bulunmalıdır. Yani ortada bir tapunun olması şart koşulur. Tapusuz gerçekleştirilen alım ve satışların ise herhangi hukuki bir dayanağı ve resmi bir geçerliliği yoktur.

Kaç yıl çalışan işsizlik maaşı alır?

Kaç yıl çalışan işsizlik maaşı alır?


Geri Dön