08 / 05 / 2024

Tapuda son dakika! 10 gün sonra resmen değişiyor! Hemen bakın!

Tapuda son dakika! 10 gün sonra resmen değişiyor! Hemen bakın!

Tapuda son dakika gelişmeleri peş peşe yaşanmaya devam ediyor! 10 gün sonra resmen değişiyor... Hemen bakın...



TAPULARDAKİ RAYİÇ BEDEL TARİHE Mİ KARIŞIYOR?

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı'nın yaptığı açıklamada satışların cari fiyattan gösterilmesi de tarih oldu, bu da emlak sicilinde büyük vergi kayıplarına sebep oluyor. Bu vergi kaybının önüne geçmek amacıyla yasal düzenlemeler de getirilmişti. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, bu şekilde, tapuda gerçeğe uygun değer satışını önlemek amacıyla getirilen yasal olarak bağlayıcı değerleme düzenlemesinin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Karar'da yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 25 Ekim tarihinde onaylanan Cumhurbaşkanlığı 2023 Programı kapsamında, daire satışı ve tapu harçlarının tahsiline ilişkin bu kritik düzenlemeler de yeniden düzenlendi. 

Tapuda son dakika! 10 gün sonra resmen değişiyor! Hemen bakın!

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, böylelikle, emlak vergilendirmesinde önemli bir adım olan ticari değerlerin yeniden tanımlanması ve vergilendirmede adalet ve etkinliğin sağlanması amacıyla bu tutar için yeni bir raporlama sisteminin getirilmesi ile yeni bir sistem de ortaya çıktı. Aktarılan detaylara göre, söz konusu bu yönetmelik aynı zamanda bakanlık sisteminin planlanması ve uygulanması ile gerekli altyapıya ilişkin düzenlemeler de oluşturuyor. Bu taleple birlikte kapıda ekspertiz zorunluluğuna ilişkin resmi tedbirler de alındı.

Konu ile ilgili olarak verilen son dakika detaylarına göre, 2023 yılında tapuda yenilik yapılacak. Tapu harç ücretlerinde rekor artış ise 45 bin TL olacak. 


Geri Dön