08 / 05 / 2024

Tapuda yeni dönem mi başlıyor? Tapu sahipleri hemen bu detaylara bir göz atın!

Tapuda yeni dönem mi başlıyor? Tapu sahipleri hemen bu detaylara bir göz atın!

Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda tapuda ekspertiz uygulamasına yer verilmesi, konut alacak binlerce kişinin aklında da soru işareti yarattı. Peki Tapuda yeni dönem mi başlıyor? Tapu sahipleri hemen bu detaylara bir göz atın...



Tapuda ekspertiz raporu ne demek? Tapuda ekspertiz raporu kimler için zorunlu? Ekspertiz raporu zorunluluğu tapu harçlarını artıracak mı? Tapuda alım satım vergisi ne kadar olur? sorularının yanıtlarını Yeminli Mali Müşavir Abdullah Tolu ntvcomtr için yazdı. İşte detaylar...

2023 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nın yayınlandığı 25 Ekim tarihinden bu yana başlayan “tapuda ekspertiz polemiği” sürüyor. Ancak son derece açık olmasına rağmen bu konuda kamuoyu yanlış bilgilendirilmeye de devam ediyor.

Tapuda yeni dönem mi başlıyor? Tapu sahipleri hemen bu detaylara bir göz atın!

TAPUDA ESKPERTİZ NE DEMEK? 

Abdullah Tolu'nın aktardığına göre, konu, 2023 yılı başından itibaren tapuda yapılacak devirlerde ekspertiz raporu zorunluluğu getirilip getirilmediği, tapu devirlerinin 1 Ocak 2023'ten itibaren bu raporlarda bildirilen bedeller üzerinden yapılıp yapılmayacağı ile ilgili.

TAPU EKSPERTİZ RAPORU GEREKİYOR MU?

Abdullah Tolu'nun kaleme aldığı yazıda, "Hayır, kesinlikle doğru değil! Çünkü, bu konuda şu an için yapılan ve 2023 yılında yürürlüğe girecek herhangi bir yasal düzenleme bulunmuyor.2023 yılında yapılacak genel seçimler dikkate alındığında, bize göre böyle bir düzenlemenin 2023 yılında hayata geçirilmesi mümkün değil." ifadeleri yer alıyor.

 


Geri Dön