Kira

Tapulu malımızda konu mankeni olmayacağız diyen mağdur ev sahibinden borçlar kanunu acil değiştirilsin çağrısı

Mağdur ev sahibi asan Balaban sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Tapulu malımızda konu mankeni olmayacağız" diyerek, "Borçlar Kanunu acil değiştirilsin" çağrısı yaptı. 

 

 

Son iki yılın en çok konuşulan konuları arasında yer alan ev sahibi ve kiracı kavgaları hız kesmeden sürerken, hem mal sahipleri hem de kiracılar yaşadıkları sıkıntıları sık sık dile getirmeye devam ediyor.

Mülk sahiplerinin belini büken yüzde 25 zam sınırının bu ay itibarıyla sona ermesiyle beraber ev sahibi kiracı anlaşmazlıklarının daha da artması beklenirken, mağdur bir ev sahibinden de  "Borçlar Kanunu acil değiştirilsin" çağrısı yaptı. 

Mağdur ev sahibi Hasan Balaban sosyal medya hesabı https://x.com/hasanbalaban06 üzerinden yaptığı paylaşımda "Tapulu malımızda konu mankeni olmayacağız" diyerek, "Borçlar Kanunu acil değiştirilsin" çağrısı yaptı. 

Mağdur ev sahibi Hasan Balaban'ın paylaşımı şu şekilde:
 
Kirada sıkıntı büyük! Uyanıp, tapulu malımızda konu mankeni olmayacağız! Mülkiyetten doğan pazarlık hakkımızı kullanacağız! Yönetimiyle, yargısıyla, kanunuyla  konduğumuz, APTAL, yok pozisyonunu kabul etmiyoruz. 5 Yılda ihbarsız, davasız tahliye! Borçlar Kanunu acil değiştirilsin!

Mağdur ev sahibi Hasan Balaban'ın paylaşımına şu yorumlar geldi:


Metrekare konut fiyatı en pahalı olan 20 şehir! O ilde 58 bin 544 TL oldu! 

Ankara ve Kocaeli'de satılık 4 arsa! Büyükşehirde imarlı arsa fırsatını kaçırmayın!

Konutta metrekare fiyatı 13,5 gram altına denk oldu!