Kira

Mağdur ev sahibinden evini ilk kez kiraya vereceklere uyarı: İki yılda kiranız çöp olacak, satın!

Yüzde 25 kira artışı uygulaması ile on binlerce ev sahibi mağdur oldu. Bu uygulama ile kiracı ev sahibi arasındaki gerilimler tavan yaparken mağdur ev sahiplerinden evini yeni kiraya vermek isteyenlere ''İki yılda kiranız da çöp olacak, satın!' uyarısı geldi.

Kiralarda yüzde 25 artış uygulaması  ev sahiplerini mağdur etti. Rayiç bedeli altında kira almak zorunda bırakılan ev sahipleri, kiracılarla ciddi sorunlar yaşamaya başladı. Evlerinden çıkmasını istedikleri  bazı kiracılar, ev sahiplerinden çeşitli taleplerde bulunurken kimileri adeta evi rehin aldı. Ev sahipleri konuyu mahkemelere taşısa da çözüm olmadı. 

Mağdur ev sahiplerinden Hasbala06 sosyal medya hesabından ev sahiplerinin mağduriyetini dile getirerek evini yeni kiraya verecekleri uyardı. Mağdur ev sahibi, ''İki yılda kiranız da çöp olacak, satın' diyerek, ev sahiplerine seslendi. Bunun nedenini ise şöyle açıkladı ''Bir yıllık kiraya verdiğiniz mülkünüzü, 12 yılı kanundan, 5 yılı yargıdan olmak üzere 17 yıl boyunca bir kez daha elinize geçiremeyeceksiniz!' dedi. 

Mağdur ev sahibi mağduriyetini sosyal medyadan şöyle anlattı. İşte Mağdur ev sahibi Hasbala06'nın sosyal medya hesabı X'ten yaptığı o paylaşım ve gelen yorumlar...


E=mc2 @hasbala06

Mülkünü ilk defa kiraya verecek ev ve dükkan sahipleri! Biliniz ki, bir yıllık kiraya verdiğiniz mülkünüzü, 12 yılı kanundan, 5 yılı yargıdan olmak üzere 17 yıl boyunca bir kez daha elinize geçiremeyeceksiniz! Ona göre düşünün, karar alın! 
İki yılda kiranız da çöp olacak, SATIN!

Örnek, iki yıl önce 6000  liraya bir dairemi kiraya verdim. Verdiğim anda iyi paraydı,1 yıl sonunda %25'ten kiracı 8.000 lira yaptı,2 yıl sonunda aynı %25'le 10.000 lira civarında yaptı Halbuki kiralar Aynı semte 25-30 bin lira. Ne demek istediğimi anladınız mı?

Biz de Devlet, ev sahibinin en büyük hasmı gibi... Aldığı kararlar bitmez, uyguladığı sıkıntı bitmez... Onun için bu kira işine hiç bulaşmayın. Ev dükkan sahibini, kiracısı da sevmiyor, devleti de sevmiyor! Sevmiyor'u geçtim düşman gibi görüyor! Ona göre gidin arsa falan alın...

Arabulucu dosya sayısı 4 milyonu aştı! Mağdur ev sahipleri soruyor: Neden bu kadar haksızlık yaptınız?

Kiracınızı 12+5= 17 yıl evden çıkartamıyorsunuz!

Doç. Dr.  Baki Demirel: Barınma sorunu toplumsal krize dönüşürse, mülkiyet hakları sorgulanır!