Kira

Mağdur ev sahibinden çağrı: Boş evinizi kiraya vermeyin, davalıksanız 'evim gasp ediliyor' diye suç duyurusu yapın!

Mağdur ev sahipleri, yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasını talep ediyor ve düşük kiralar sebebiyle zor durumda olduklarını belirtiyor. Kiracısı sebebiyle mağdur olan bir ev sahibi 'Boş evinizi kiraya vermeyin' dedi. İşte ev sahiplerine yapılan o çağrı...

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklarda sular durulmazken, mağdurlar taleplerini sosyal medya üzerinden dile getiriyor. 

Mağdur ev sahipleri, yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasını talep ediyor. Çünkü ev sahipleri, kiracılarının evlerinde rayiçlerden çok düşük bedellerle oturduklarını belirtiyor. 

Bazı kiracılar da fahiş kira bedellerinden şikayet ediyor. Her iki tarafın da haklı olduğu noktalar bulunurken; ev sahipleri artık evlerini kiraya vermeyeceklerine de dikkat çekiyor. 

İstanbul'da evi olan ve kiracısı yüzünden mağdur olduğunu belirten bir ev sahibi, https://twitter.com/MagdurEvSahibi0 X sosyal medya hesabından diğer mağdur ev sahiplerine çağrıda bulundu. 

Söz konusu paylaşımda "Değerli ev sahibi arkadaşlar şuan tüm kanunlar bizlerin ev sahiplerinin aleyhinde olduğu için evleriniz boşsa kiraya vermeyin! 

Davalıksanız sonuna kadar uğraşın! Maddi manevi tazminat davası açın! Suç duyurusunda bulunun "evim gasp" ediliyor diye! Kendimizi korumamız gerekiyor!" ifadeleri yer aldı. 

Peki ev sahipleri boş evler ve davalık durumlar ile ilgili neler söyledi? İşte o paylaşıma gelen yorumlar...

Konut kredilerindeki daralma konut satışlarının sonunu getirdi!

Milli Emlak 3 şehirdeki 4 konut ile 23 adet arsa ve araziyi yüzde 20 indirimle satıyor: Milli Emlak ihale! 

Altın mı, dolar mı, konut mu, borsa mı? 5 yılda hangisi ne kadar kazandırdı?