29 / 04 / 2024

Tapunuzu takip edin metrekareniz eksilmesin!

Tapunuzu takip edin metrekareniz eksilmesin!

İstanbul'da 12 semtin imar planı askıya alındı. Değişen imar planları, metrekare ya da mülkün değer kaybetmesine neden olabilir. Siz siz olun, takibinizi iyi yapın, itirazınızı en geç 31 Ekim'e kadar iletin.



İSTANBUL'DA 12 semte ilişkin İmar Planları askıya çıktı. 2 Ekim 2014 tarihinde askıya çıkan imar planları,Büyükada, Kınalıada, Yenibosna, Fevzi Çakmak, Siyavuşpaşa, Soğanlı, Yenidoğan, Gaziosmanpaşa Karadeniz,Küçükçekmece Safra Mahallesi, Tuzla, Ümraniye Yukarı Dudu 11u ve Şile'de yer alan gayrimenkullerin sahiplerini yakından ilgilendiriyor. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Şehir Plancısı ve İmar Planlama uzmanı Hüseyin Oflaz, "Değişen imar planları, belediyelerin kamulaştırma kararları ya da 3. şahısların koydurabileceği ipotek şerhlerinin her biri gayrimenkulüniiziin küçülmesine, gayrimenkulde metrekare kaybetmenize ya da mülkünüzün değer kaybetmesine neden olabilir" ifadelerini kullandı. 



SON İTİRAZ 31 EKİM 


Oflaz, "Gayrimenkulde haklarınıza sahip çıkabilmenin en iyi yolu, tapunuzun takibini düzenli yapmanızdır. 

Belediyelerdeki imar Planı değişikliklerini de vergi dairelerindeki borç bilgilerini takip etmelisiniz" dedi. Hüseyin Oflaz, değişikliklere itiraz hakkının 30 gün, dava açma hakkının 60 günle sınırlı olduğunu hatırlatarak, itiraz edilmeyen değişikliklerin kabul edilmiş sayılacağını açıkladı. Askıdaki imar planlarına mülk sahipleri 31 Ekim'e kadar itiraz edebilecekler. 


Güneş


Geri Dön