15 / 05 / 2024

Yurt dışından ev almak isteyenler için önümüzdeki 6 ayı iyi takip edin uyarısı!

Yurt dışından ev almak isteyenler için önümüzdeki 6 ayı iyi takip edin uyarısı!

Independent Mortgage emlak yatırımcılarına önümüzdeki 6 ayda piyasaları yakından takip etmeleri tavsiye ederek, doğru zaman için yol haritasını paylaştı.



Londra’da mortgage, finans ve sigorta danışmanlığı sektöründe, Ersin Kırçak ve Mehmet Koççat yönetiminde hizmet veren Independent Mortgage Advisers firması, emlak yatırımı yapmak isteyenlere “yıl sonunu” işaret etti.

Londra Gazete'de yer alan hbaere göre Londra’da, her biri alanında tecrübeli kadrosuyla, finans, mortgages ve sigorta alanında 15 seneyi aşkın zamandır, “güvenilir kuruluşlar” arasında yerini alan IMA’dan yapılan açıklamada, seçim süreciyle beraber faizlerde kademeli olarak düşüş yaşanacağına değinildi.

Faizlerin artık en tepe noktasını gördüğüne değinilen IMA’nın açıklamasında, yatırımcıların, faizlerin ne zaman düşeceğine odaklandığı anımsatılarak, “piyasalardaki beklenti, sene sonuna kadar İngiltere Merkez Bankası’nın yüzde 0,75 gibi faiz indirime gideceği ve enflasyonun düşme hızına göre değişim olmasının kaçınılmaz olduğu kaydedildi.

Yurt dışından ev almak isteyenler için önümüzdeki 6 ayı iyi takip edin uyarısı!

ZAMANA YAYILARAK DÜŞECEK

IMA’nın açıklamasında, “Bank of England bağımsız para politikası izlemesine rağmen, seçim öncesinde, hükümetin ‘faiz indirme’ talebiyle yüzleşmesinin kaçınılmaz olacağına değinildi. 

Independent Mortgage Advisers tarafından yapılan açıklamada, “İktidar partisi mevcut yüksek faiz ile seçime gitmek istemez. Bu sebeple, faiz indirimi ile ilgili olarak beklentiler güçlü bir şekilde devam ediyor. Yükseldiği dönemlerde olduğu gibi, düşüş süreci de zamana yayılacak ve önümüzdeki iki sene içinde faizler, yüzde 3 ya da yüzde 3,5 aralığında gerileyerek sabitlenecek. Faizler ne kadar düşerse düşsün, eski noktaya kadar gerilemesi mümkün görünmüyor” denildi ve yatırımcıları buna hazırlıklı olunması konusunda uyardı.

EMLAK YATIRIMI İÇİN DOĞRU ZAMAN MI?

Faizlerin yükselmesiyle beraber her bölgede konut fiyatlarında düşüş yaşandığı anımsatılan IMA açıklamasında, “Söz konusu bu düşüşün yaz ortalarına kadar süreceği beklentileri devam ediyor. Faizlerin düşmeye başlamasıyla beraber bir canlılık olacak. Bu sebeple emlak piyasasına yatırım yapmak isteyenler için doğru zaman sene sonuna doğru olabilir. Emlak yatırımı yapmak isteyenler tavsiyemiz gelecek 6 ay içerisinde yatırım piyasasını daha yakından takip etmeleri olacak” ifadeleri yer aldı.

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor! Trafik sigortasında yeni dönem başladı! 

Çiftçiler hemen bakın: Buğday fiyatını açıkladı! En düşük ve en yüksek rakam! Buğday fiyatları 2024...

Biva Yatırım’dan hem denize sıfır hem tarım alanındaki Çeşme Gücücek Koyu için açıklama geldi: Halka ait kalacak! 


Geri Dön