29 / 04 / 2024

Tapusu olan herkesi ilgilendiriyor! Aniden hisseli tapu ortağınız değişebilir, piyasanın yarı fiyatına kayar gider!

Tapusu olan herkesi ilgilendiriyor! Aniden hisseli tapu ortağınız değişebilir, piyasanın yarı fiyatına kayar gider!

Hisseli tapusu olan vatandaşların dikkat etmesi gerek bazı maddeler bulunuyor. Bilindiği üzere her hissedar, mülkiyete sahip olma ve üzerinde tasarrufta bulunma hakkına sahip oluyor. 



Milyonlarca hisse sahibinin dikkat etmesi gereken maddeler bulunuyor. Hisseli tapular birden çok sahibin aynı mülkiyete sahip olduğunu gösteren belge olarak tanımlanıyor. 

Hisseli gayrimenkuller, hissedarlar arasında paylaşım ve karar alımını gerektiriyor. Fakat bu tapu sahipleri, bazı problemlemler karşılaşarak mülkiyetlerini riske atabilirler. 

Her hissedar, mülkiyete sahip olma ve üzerinde tasarrufta bulunma hakkına sahip oluyor. Fakat bu tür mülkiyetler, doğru şekilde yönetilmediğinde bazı problemleri beraberinde getiriyor.

HİSSELİ TAPU SAHİPLERİ AMAN DİKKAT!

Takvim'de yer alan detaylara göre, hisseli tapu sahipleri, mülkiyetlerini korumak ve olası sorunlardan kaçınmak bazı durumlara dikkat etmeli.

 Tapusu olan herkesi ilgilendiriyor! Aniden hisseli tapu ortağınız değişebilir, piyasanın yarı fiyatına kayar gider!

1. PAYLAŞIM ANLAŞMASI

Hisseli tapusu olan hak sahiplerinin birbirleri ile yazılı bir paylaşım anlaşması oluşturmak, hak ve sorumlulukların net bir şekilde belirlenmesine yardımcı oluyor. Söz konusu anlaşma, hangi hissedarın ne kadar süreyle gayrimenkulü kullanabileceğini ve bakım giderlerini nasıl karşılayacaklarını belirliyor.

2. ÖN ALIM HAKKI ÖNEMLİ 

Hisseli tapunun satış işlemlerinde, diğer ortakların ön alım hakları bulunuyor. Yani, bir hissedarın payını satmak istemesi noktasında, diğer ortaklar öncelikli olarak bu payı satın alabiliyor. 

3. İCRA RİSKİNE DİKKAT

Hisseli hak sahiplerinden biri icralık borca sahipse, icra dairesi bu borcu tahsil etmek için hisse payına el koyabiliyor. Böyle durumlarda ön alım hakkı uygulanmaz ve hisse payı dışarıdan bir kişiye satılabiliyor. Diğer hissedarlar için bu durum sorun olabiliyor. Bu gibi durumlarda hisse sahipleri arasında icralık olunmamasına dikkat etmek gerekiyor.

4. DEĞER BELİRLERKEN DİKKAT EDİN

Hisse payının tapuda tespit edilen bedeli, gerçek değeri yansıtmıyorsa, bu durum hisse sahiplerine zarar verebiliyor. Değer belirleme sürecinde, tapuda yazılı bedelin gerçek piyasa değerini yansıttığından emin olmak gerekiyor. Aksi durumda hisse paylarını satın alan üçüncü kişiler büyük bir avantaj elde edebilir.

Vakıfbank tam 1.985 memur alacak! Vakıfbank personel alımı detayları tek tek açıklandı! Hemen bakın!

TOKİ, İstanbul ve Ankara'daki sağlık tesis alanı imarlı 2 arsayı satışa çıkardı!

Emlak piyasasında yatırım tercihleri değişti: Yeni gözde sosyal arsalar!


Geri Dön