16 / 05 / 2024

Tapusu olanlar için son dakika duyurusu geldi! Bunu yapmayanlar resmen misliyle ceza ödemek zorunda kalacak!

Tapusu olanlar için son dakika duyurusu geldi! Bunu yapmayanlar resmen misliyle ceza ödemek zorunda kalacak!

Tapusu olanlar için adeta son dakika duyurusu geldi... Bunu yapmayanlar resmen misliyle ceza ödemek zorunda kalacak... Hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın...



CEZASI VAR

Yine verilen detaylara göre, vergi mükellefi olan tapu sahiplerinin borçlarını e-devlet üzerinden sorgulama yaparak öğrenmesi mümkün.

Aktarılan bilgilere göre, muafiyet şartlarını taşımayan gayrimenkul sahiplerinin emlak vergisi ödemesi de zorunlu tutuluyor.

Her sene iki taksit olarak ödenen emlak vergisinin birinci ve ikinci taksitini belirlenen zaman içinde ödemeyenlere gecikme faizi de uygulanıyor. Söz konusu bu emlak vergisinin son gün olan 31 Mayıs 2023 tarihinde ödenmemesi durumunda 1.6 oranında faiz uygulanacak.

EMLAK VERGİSİ SORGULAMALARI NASIL YAPILIR?

Verilen bilgilere göre, Mart, Nisan ve Mayıs ayları içerisinde 1. taksit, Kasım ayında da 2. taksit ödemelerinin yapıldığı emlak vergisinde borcunuzu öğrenmek amacıyla e-Devlet sistemi üzerinden ve Gelir İdaresi Başkanlığı’nın hizmet verdiği İnternet Vergi Dairesi’ne giriş yaparak emlak vergisi borç sorgulamalarını yapabilirsiniz.

Tapusu olanlar için son dakika duyurusu geldi! Bunu yapmayanlar resmen misliyle ceza ödemek zorunda kalacak!

EMLAK VERGİSİ 2023 NASIL ÖDENİR?

Yine aktarılan detaylara göre, emlak vergilerini ödemek için farklı yollar mevcut. Belediyeye yapılacak olan emlak vergisi ödemeleri için bizzat giderek ödemelerinizi yapabilirsiniz.

Ayrıca emlak vergisini ödemek için bağlı olduğunuz belediyeye gitmek istemiyorsanız da internet üzerinden de ödeme yapabilir ya da bankanız vasıtasıyla da ödeme yapabilirsiniz.

Bazı belediyelerin de internet sitelerinde vergi ödeme ve borç sorgulama seçeneği var.

0 TL doğalgaz faturaları için son dakika açıklaması geldi! Bu kişiler resmen fatura ödemek zorunda kalacak!

İŞKUR'dan KPSS şartsız, ilköğretim mezunu yüzlerce personel alımı müjdesi! 12 bin 560 TL maaş fırsatını sakın kaçırmayın

Devlet Su İşleri'ndan hem sınavsız ve hem de mülakatsız personel alımı müjdesi! Son başvuru tarihini aman kaçırmayın!


Geri Dön