28 / 04 / 2024

Tapuya giden vatandaş TL'de yaşanan değer kaybı yüzünden parasını valiz ile götürüyor!

Tapuya giden vatandaş TL'de yaşanan değer kaybı yüzünden parasını valiz ile götürüyor!

Türk Lirası’nda yaşanan değer kaybı ve erime, yapılan alışverişlerde vatandaşın sıkıntı yaşamasına neden oluyor. Örneğin, 5 milyon TL’lik ödeme için 25 bin adet 200 lira lazım. 5 milyon TL’yi oluşturan 200 liralık 250 destenin ağırlığı ise 28 kilogramı aşmış durumda. 



Türk Lirası’nda yaşanan değer kaybı ile beraber paranın büyüyen hacmi de ödemelerde yeni bir sorunu da beraberinde getirdiği kaydedildi. Günlük hayatta büyük çaplı bir ödeme yapmak zorunda kalan vatandaşlar, parayı adeta valiz ile taşımak zorunda oluyorlar. Özelikle yüklü nakit ödemelerin adresi olan tapu dairelerine gelen vatandaşlar, son zamanlarda ciddi bir sıkıntı daha yaşamaya başladılar. Bir yandan konut fiyatlarındaki yaşanan yükseliş, diğer bir yandan TL’deki değer kaybı nedeni ile tapu dairelerine götürülen nakit paranın artık valiz ile taşınacak hale geliyor.

25 BİN ADET 200 TÜRK LİRASI GEREKİYOR

sozcu.com.tr'de yer alan habere göre; Vatandaşlar, döviz ile ödemelerde de kur hesabı önemli bir sorun oluşturduğu için daha hafif olmasına karşın mecburen TL kullandıklarını da belirtiyorlar. Buna göre, 5 milyon liralık nakit bir işlem için vatandaşların yanlarında taşımaları gereken para miktarının da yükselmesi de giderek daha fazla sorunlara sebep olmakta. 5 milyon liralık nakit bir ödemeyi en büyük banknot olan 200 lira ile ödemek istediğiniz taktirde yaklaşık olarak 28.2 kilogramlık bir para çantası taşımanız lazım. Bu durum sık sık daha büyük banknotların basılması gerektiği yönündeki tartışmaları da beraberinde getirdi. 

Tapuya giden vatandaş TL de yaşanan değer kaybı yüzünden parasını valiz ile götürüyor!

1 DESTE İSE 226 GRAM

200 TL’lik olan bir destede 100 adet 200 TL yer alıyor. 1 adet 200 TL’lik deste de 20.000 TL’ye denk gelmektedir. 200 TL’nin ağırlığı ise 1.13 gram olduğu dikkate alındığında, bir deste yer alan 200 TL’nin ağırlığı da 226 gram oluyor. 5 milyon lira için 25 bin adet 200 lira gerekiyor. Bu durumda 200 liralık 250 deste 5 milyon lira ediyor. 250 destenin toplam ağırlığı ise 28.2 kilograma denk geldiği kaydedildi. 

1.000 TL’LİK BANKNOT ŞART OLDU

Sabancı Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama kapsamında “Uzun zamandır çağrıda bulunuyorum; 500 ve 1.000 TL’lik banknot basılsın diye  fakat seçim sonrası zaten mecbur yapacaksınız. Neyi bekliyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Bu yıl temettü hisselerine yatırım yapmak kazandırır mı? Temettü hisselerinden nasıl para kazanılır?

Merkez Bankası açıkladı! Kağıt 5 Türk Lira'lar tedavülden kalkıyor mu?

Merkez Bankası Başkanı Erkan’dan çok konuşulacak ‘dijital para’ açıklaması! ‘Kritik dönüm noktasındayız!’


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön